Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γρ. Τύπου ΣΕΚΕΣ: “Κομματάρχες παλαιάς κοπής”

8 Φεβρουαρίου 2021

Κομματάρχες παλαιάς κοπής 

Οι «ηγέτες» του συνδικαλιστικού μπλοκ της αποτυχημένης απόπειρας διάσπασης της ΟΜΕ εκτός από ανακοινώσεις με «χολή» κατά των εχθρών τους βγάζουν και ανακοινώσεις… διασκεδαστικές.

Με στυλ κομματάρχη παλαιάς κοπής (π.χ. “αγαπητοί ψηφοφόροι, σας ανακοινώνω ότι κατόπιν ενεργειών μου…”) ο συνάδελφος Αγγελάκης σπεύδει να μας ενημερώσει ότι η “Διοίκηση ανταποκρίθηκε” στο αίτημά του να χορηγηθούν το “χρονοεπίδομα και τα λοιπά επιδόματα σε όλους τους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους”. 

Το email του εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ (τύποις των εργαζομένων, αλλά στην πράξη της ΑΚΕ-ΝΔ)  έχει και… παιδευτικό χαρακτήρα. Αποσκοπεί να μυήσει τους νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες στη λογική του παραταξιακού και κομματικού συνδικαλισμού λέγοντάς τους: “ξεχάστε σωματεία, κατοχυρωμένα δικαιώματα, διεκδικήσεις και άλλα τέτοια ηχηρά, στην ΕΥΔΑΠ ισχύει ο νόμος του… Δον Αγγελάκη”.

Το διασκεδαστικό της υπόθεσης είναι ότι στο ίδιο email αναφερόμενος “στην επαναφορά των επιδομάτων και των τριετιών  όλων των συναδέλφων” χρησιμοποιεί και άγνωστες στο λεξικό του νεοφιλελευθερισμού λέξεις όπως ισονομία, ίση μεταχείριση και εργασιακή δικαιοσύνη” υπονοώντας την προσφιλή τακτική του να μετατρέπει τα συνδικάτα σε προθαλάμους δικηγορικών γραφείων και όχι βέβαια ενωτικές αγωνιστικές διεκδικήσεις ενόψει της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Εκεί όμως που ξεπέρασε εαυτόν ο… «κατόπιν ενεργειών μου» είναι στο άλλο πρόσφατο (1/2) email του, όπου εκτός από κομματάρχης ζηλεύει και τη δόξα του…  εκπροσώπου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Έγραψε ο Σύλλογος Μηχανικών σε ανακοίνωσή του στις 14/1 για τις απαντήσεις που τους έδωσε ο κ. Σαχίνης μετά την συνάντηση που είχε με το ΔΣ του Συλλόγου:

“β) Πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει η παραχώρηση του ΕΥΣ σε ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ. Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ζητά να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες που παρέχει ήδη στο ΕΥΣ μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης. Το διάστημα αυτό εκτιμάται σε τρία χρόνια περίπου (30 μήνες τουλάχιστον). Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ δεν επιθυμεί την παραμονή του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται τώρα στην Δ/νση Υδροληψίας στην οργανική δύναμη της ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Πρόθεση της Διοίκησης είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό (μόνο μετά από κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση που απαιτεί και την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης). Η επιβάρυνση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ εκτιμάται σε 26 εκατομμύρια το χρόνο, που θα καλυφθούν από περικοπές δαπανών”

Ο κ. Σαχίνης, σύμφωνα με το παραπάνω απόσπασμα, ήταν σαφής. ” Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ δεν επιθυμεί την παραμονή του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται τώρα στην Δ/νση Υδροληψίας στην οργανική δύναμη της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.”

“Ψευδής η αναφορά του Συλλόγου Μηχανικού” ωρύεται ο συνάδελφος. “Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ο ιστορικός Σύλλογος”  (Σ.Σ. καλά διαφημίζει άθελά του και τον ΣΥΡΙΖΑ;)

Ο κ. Σαχίνης δεν θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε διάψευση των δηλώσεών του, αλλά ο “κατόπιν ενεργειών μου” και φιλόδοξος “εκπρόσωπος τύπου”, του «αποσπά» επιστολή στην οποία ο κ. Σαχίνης καθόλου βέβαια δεν διαψεύδει τις προθέσεις τη Διοίκησης, απλά αναφέρει ότι “καταβάλει κάθε προσπάθεια για την παραμονή του συνόλου του προσωπικού που ασχολείται τώρα στη Διεύθυνση Υδροληψίας”.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτη το ΕΥΣ, με την οποία εκτός από την ιδιωτικοποίηση του νερού τίθενται εκ των πραγμάτων σε κίνδυνο τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ αλλά και την απάθεια (αν όχι συναίνεση) με την οποία η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει το θέμα, οι δηλώσεις του εκπροσώπου ΑΚΕ-ΝΔ  θα προκαλούσαν θυμηδία.

Θυμηδία ανάλογη με αυτή που προκάλεσε η αναφορά της ανακοίνωσης της ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ στις 29/12 (η οποία προφανώς από… λάθος μοιράστηκε από το mail της ΑΚΕ-ΝΔ), η οποία ανακαλύπτει ότι εκτός από το Σύλλογο Μηχανικών παράρτημα του… ΣΥΡΙΖΑ είναι και η… Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Ιδού αυτούσιο το απόσπασμα της ανακοίνωσης:

“Λυπηρό βεβαίως να βλέπουμε και τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να συνυπάρχει με τέτοια στελέχη αν και δε μας εκπλήσσει και πολύ αν κρίνουμε από την ανυπαρξία και την απραξία που τη διακατέχει, κλασικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα να υλοποιήσουν το νέο οργανόγραμμα που έφτιαξαν προφανώς για να προλάβουν να βολέψουν κι άλλους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα να καταφέρουν να βάλουν μια τάξη στο χάος των κτιριακών παρεμβάσεων, ακόμα να καταφέρουν να υπογράψουν Σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αυξήσουν τους μισθούς τους και να δώσουν και παντεσπάνι στους συμβούλους που επέλεξαν και οι οποίοι απλώς εισπράττουν και έργο μηδέν. Πιο ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνεις…”

Kαλούμε όσους συναδέλφους (και παρατάξεις) στηρίζουν ακόμα την κομματική, κυβερνητική, εργοδοτική και διασπαστική τακτική του κ. Αγγελάκη και της ΑΚΕ να προβληματιστούν για το αν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δεχόμαστε (ιδιωτικοποίηση, εργολαβοποίηση) και  να υπογραφεί ΣΣΕ της προκοπής, από κομματάρχες και wannabe εκπροσώπους της Διοίκησης ή παρά μόνο με ένα ξεκάθαρο ενωτικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του Υπερταμείου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ