Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Υπογράφηκε η συμπληρωματική Συλλογική Σύμβαση  

Γραφείο Τύπου ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

Πέμπτη 10/1/2018

Υπογράφηκε η συμπληρωματική ΣΣΕ 

Μετά την έγκριση την Παρασκευή 5/1/2019 από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και την εξουσιοδότηση του προεδρείου για την υπογραφή της και μετά την απόφαση 20013/09-01-2019 του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, που εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να προχωρήσει στην υπογραφή της, βάση του σχεδίου, υπογράφηκε την Πέμπτη 10-01-2019 η συμπληρωματική ΣΣΕ 2018-2021.

Με τη σύμβαση αυτή γίνεται ένα σημαντικό βήμα με συλλογικό και συγκροτημένο τρόπο, για την ανάκτηση μέρους των μισθολογικών απωλειών των προηγούμενων δέκα μνημονιακών χρόνων. Η ενσωμάτωση της ΑΤΑ διαμορφώνει υψηλούς βασικούς μισθούς και προκαλεί: άμεση βελτίωση των αποδοχών μας, συνεισφέρει στο υγειονομικό, προσαυξάνει το καταβαλλόμενο εφάπαξ.

Η ρητή κατάργηση κάθε ορίου μισθολογικού κόστους, η ανάκτηση των περικομμένων μισθολογικών αποδοχών του Ν. 4024 και η διαμόρφωση κατώτατου (εισαγωγικού)  βασικού μισθού στα 970,05 ευρώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κατατάσσουν αυτή τη συλλογική σύμβαση ανάμεσα στις καλύτερες που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ 

Υ.Γ.: Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ ο “εκπρόσωπος”  των εργαζομένων κ. Αγγελάκης, μόνος αυτός, καταψήφισε την υπογραφή της ΣΣΕ. Επίσης για πρώτη φορά πρόεδρος της ΟΜΕ “κωλύθηκε” να υπογράψει τη Σύμβαση, την οποία και υπέγραψε η Α΄ αντιπρόεδρος. Προφανώς ο Πρόεδρος της ΟΜΕ δεν είχε κώλυμα να υπογράψει τις μνημονιακές συλλογικές συμβάσεις του 2015 και 2018 και είχε κώλυμα να υπογράψει την πρώτη σύμβαση που μετά από 8 χρόνια βελτιώνει τη μισθολογική θέση των εργαζομένων. 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ