Σωματείο Αποχέτευσης: Μεθοδεύουν τον αποκλεισμό της Αποχέτευσης από τις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 19.10.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεθοδεύουν τον αποκλεισμό του εργασιακού χώρου της Αποχέτευσης από τις διαπραγματεύσεις για τη  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συναδέλφισσες-οι,
Κατά την συνεδρίαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ υιοθετήθηκε η προσχηματική θέση της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ για κατάργηση της εκτελεστικής επιτροπής και από τις παρατάξεις ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ. Μοναδική στόχευση τους ήταν να μείνουν εκτός  διαπραγματεύσεων για τη νέα ΕΣΣΕ οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του σωματείου μας.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της μεθόδευσης που δεν διστάζουν να απαιτούν την κατάργηση του καταστατικού και του νόμου 1264/82 για να δημιουργήσουν μια «βολική ομάδα» με ανομιμοποίητους συνδικαλιστές ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΕΣΣΕ.

Η νοσηρή αυτή κατάσταση είναι έκφραση ενός βαθύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού που προωθείται  μέσω  της διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος και της στρατολόγησης πρόθυμων «συνδικαλιστών» για να δημιουργηθεί αβεβαιότητα και διχασμός του μετώπου των εργαζομένων  στην ΕΥΔΑΠ.

Εμποδίζουν τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου εγκλωβίζοντας την ΟΜΕ σε ιδιότυπη ομηρία ώστε να ανακόψουν την αντίδραση της ενάντια στην εκχώρηση του ΕΥΣ και να δημιουργήσουν τετελεσμένα στα εργασιακά όπως η πρόσφατη απώλεια της αύξησης στις ξένες γλώσσες και εισαγωγή ατομικών συμβάσεων στον εσωτερικό έλεγχο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ με τον καθορισμό από την επιτροπή αμοιβών του διευθυντή και των ελεγκτών του Εσωτερικού Ελέγχου εισάγονται ατομικές συμβάσεις, εφαρμόζεται ο κοινωνικός αυτοματισμός με μισθολόγιο δύο ταχυτήτων και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Καλούμε την Ομοσπονδία 

  • να αντιδράσει άμεσα με δυναμικές κινητοποιήσεις και να κινηθεί νομικά για να ακυρωθεί η απόφαση 20695/07.10.2020. που αφορά τον εσωτερικό έλεγχο.
  • να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζεται στην ολομέλεια η προσφυγή της ΟΜΕ και να σταματήσει τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στο ΣΔΙΤ στη Χαβρία.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα και θα προασπίσουμε το δικαίωμα μας με κάθε μέσο. Οι εργαζόμενοι στην Αποχέτευση, με πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες έχουν αποφασίσει πως θα εκπροσωπηθούν και δεν θα εξουσιοδοτήσουν απεργοσπάστες και συνδικαλιστές που δεν μπορούν να διαπιστώσουν απαρτία στις γενικές τους συνελεύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα 

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

                                   Ο                                                 Ο
Πρόεδρος                          Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Ραντίτσας                   Κώστας Μαρινάκης 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here