ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: “Η Ομοσπονδία να δείξει την ίδια ευαισθησία που δείχνει για άλλες ειδικότητες”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 13/10/2020

Καλούμαστε σήμερα όλοι οι φύλακες μετά από μια μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία στην ΕΥΔΑΠ να αναρωτηθούμε εάν θα πρέπει να φυλάμε εγκαταστάσεις ή έχουμε μετατραπεί σε παραϊατρικό προσωπικό χωρίς να έχουμε καμία γνώση νοσηλευτικής;

Τίθεται λοιπόν ένα σοβαρό λειτουργικό ζήτημα στην εταιρεία για το ποιος πρέπει να  φυλάει τις εγκαταστάσεις από κλέφτες που κάνουν επιθέσεις περιμετρικά των εγκαταστάσεων όπως στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου ή στα Διυλιστήρια Μενιδίου – Κιούρκων;

Ο σύλλογός μας επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και αφού τους ενημερώσαμε για τη δουλειά μας και τί ακριβώς μας βάλατε να κάνουμε (θερμομέτρηση) μας απάντησε ότι είναι θεμιτό για μια εταιρεία να παίρνει μέτρα  αυτοπροστασίας αλλά να είναι καθολική η χρήση μάσκας από όλους τους εισερχόμενους συναδέλφους και επισκέπτες, διαφορετικά δεν έχει ουσία και είναι επικίνδυνο για την υγεία μας επίσης να αρνηθούμε την θερμομέτρηση σε όποιον δεν φοράει μάσκα.

Σε όλες τις εκπαιδεύσεις από την Ελληνική Αστυνομία η μόνιμη οδηγία είναι να έχουμε απόσταση από τον ελεγχόμενο, τώρα γίνεται εντολή να πλησιάζουμε και να κάνουμε θερμομέτρηση και να είμαστε ευάλωτοι σε κάθε παραβατική συμπεριφορά.

  • Ρωτάμε την ΕΣΥΠΠ, την επιτροπή covid και την ΕΥΑΕ τα γνώριζε αυτά ή αν ναι γιατί δεν έβγαλε οδηγία για καθολική χρήση μάσκας για τους εισερχόμενους στις εγκαταστάσεις;
  • Γιατί από την αρχή της πανδημίας παρατηρείται το φαινόμενο να μην χορηγείται αντισηπτικό στα φυλάκια; 
  • Θεωρούν ότι είμαστε άτρωτοι;
  • Θεωρούν ότι έχουμε ανοσία και δεν κινδυνεύουμε εμείς και οι οικογένειές μας;

Συνάδελφοι,

Εμείς σε όλη την περίοδο της καραντίνας εργαζόμασταν ανελλιπώς για την ασφάλεια και την καθαριότητα των εγκαταστάσεων. Η διοίκηση είναι υπεύθυνη για ότι συμβεί στην υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων.

Καλούμε την Ομοσπονδία άμεσα να δείξει την ίδια ευαισθησία που δείχνει για άλλες ειδικότητες και να θέσει τα αιτήματα μας δυναμικά στη διοίκηση!

Η διοίκηση παρά τις διαβεβαιώσεις για προσήλωση στην ασφάλεια δεν επιλύει τα χρόνια αιτήματα μας, περιμέναμε ότι τουλάχιστον θα μας δίνονταν καλύτερα αυτοκίνητα όμως παραμένουμε με τα παλιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν  στην εταιρεία με προβλήματα σε ψύξη, θέρμανση, αναθυμιάσεις μηχανικά και φυσικά χωρίς δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα, προφανώς για να σκληραγωγούμαστε χωρίς ΜΑΠ τα τελευταία δέκα χρόνια και παρά τις παρεμβάσεις μας οι υπηρεσιακοί παράγοντες κωφεύουν.

Βέβαια πολλοί θα ακούτε όπως ακούμε υποτιμητικά σχόλια. Η ασφάλεια είναι χάλια δεν κάνει τίποτα τους απαντάμε ότι εμείς όπου φυλάμε είμαστε αποδοτικοί π.χ. στο Μενίδι παλιότερα ή στον Ασπρόπυργο πρόσφατα και να μην ξεχνάμε το μεγαλόπνοο σχέδιο του 2013 για το πανάκριβο κέντρο λήψης σημάτων που να στελεχώνεται βέβαια από ιδιώτες εργολάβους ή άλλα τέτοια λαμπερά που μόνο ασφάλεια στις εγκαταστάσεις δεν προσφέρουν. Την προσφέρει όμως το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ο Σύλλογός μας παλιότερα που με ανακοίνωσή του είχε γίνει επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων είχε πάρει υποσχέσεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού , αναμένουμε μόνο 16 καινούριους συναδέλφους ενώ η πραγματική ανάγκη είναι για τουλάχιστον 80 εργαζόμενους.

Την ανάγκη για προσλήψεις στις εταιρείες και οργανισμούς την αναγνωρίζει η πολιτεία που με υπουργική απόφαση 7017/7/1-Θ/2020 που δημοσιεύτηκε  στο ΦΕΚ 2965/Β προβλέπει πρόσληψη με κριτήρια και εκπαίδευση από την Ελληνική Αστυνομία φυλάκων εφόσον βέβαια ο οργανισμός – εταιρεία το αιτήσει μέχρι τον Δεκέμβριο στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Διευθύνων σύμβουλος θα αιτηθεί αφού βλέπει και ο ίδιος την ανάγκη για πρόσληψη φυλάκων με κριτήριο έτσι ώστε να ισχυρίζεται ότι έλαβε την πρόνοια για την φύλαξη των ζωτικών υποδομών για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου, διυλιστήρια, υδραγωγεία, κομβικά αντλιοστάσια, κέντρα επεξεργασίας λυμάτων ή κτήρια διοίκησης δεν φυλάσσονται με τηλεργασία ούτε με τηλέλεγχο αλλά με κατάλληλο άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ρωτάμε τη Διοίκηση:

  • Α) έχετε καταγράψει συμβάν δολιοφθοράς ή κλοπής στο διάστημα των 18 μηνών που δεν ενεργήσαμε με το καλύτερο τρόπο και δεν το αποτρέψαμε;
  • Β) Ενημερώνεστε επαρκώς για τα συμβάντα;
  • Γ) Αξιώνουμε καλύτερο εξοπλισμό όπως αυτοκίνητο – κάμερες – κατάλληλα ρούχα (ΜΑΠ) να κάνουμε τη δουλειά μας γιατι δεν μας τον παρέχεται;
  • Δ) θα μπορούσαμε να έχουμε τις περιφράξεις που απαιτούνται; Τις αποψιλώσεις και τον κατάλληλο φωτισμό για να μην κινδυνεύουμε;
  • Ε)Το βλέπετε ορθό να ασχολούμαστε με την θερμομέτρηση; Τι είμαστε νοσοκόμες; 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here