Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία: “Έργα και ημέρες της Διοίκησης Σαχίνη στην ΕΥΔΑΠ”

Αθήνα, 17.5.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έργα και ημέρες της Διοίκησης Σαχίνη στην ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες-οι,

Στο πνεύμα των ημερών και ενώ όλη η εταιρία τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας την υλοποίηση του νέου οργανογράμματος  η διοίκηση μεθοδικά καταστρατηγεί και καταλύει εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών βαπτίζοντάς τα «εκσυχρονισμό και ανανέωση»!.

Ας κάνουμε λοιπόν έναν σύντομο απολογισμό της διετούς διοίκησης Σαχίνη :

 • Με το καλημέρα σας,  περιόρισε τον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου συγκεντρώνοντας πάνω της αποφάσεις επί θεμάτων που παλαιότερες διοικήσεις εισήγαν προς συζήτηση και έγκριση.
 • Εξασφάλισε για τον εαυτό της υψηλότατες αμοιβές και εισήγαγε στην εταιρία στρατιές συμβούλων!
 • Διαπραγματεύτηκε την πλέον επιζήμια για την εταιρία σύμβαση με τον ελληνικό δημόσιο υφαρπάζοντας τα αποθεματικά που δημιουργήθηκαν από την καλή λειτουργία της εταιρείας και  τις μνημονιακές περικοπές των μισθών των εργαζόμενων  και διανέμοντας αυξημένα μερίσματα. Έτσι κατέληξε να μετατρέψει την κερδοφορία της εταιρίας σε ζημίες.
 • Θέτει αφενός μέσα από την εκχώρηση του ΕΥΣ στα πλαίσια του ΣΔΙΤ, σε κίνδυνο την απασχόληση περίπου 200 εργαζόμενων κι αφετέρου  καταργεί  ουσιαστικά το «status» λειτουργίας της από την ίδρυσή της στο πεδίο αυτό .
 • Κατακερμάτισε την εκπροσώπηση των εργαζόμενων προσπαθώντας να αποδυναμώσει την διαπραγματευτική τους ισχύ, επιλέγοντας να διαπραγματεύεται μόνο με όσους η ίδια επιθυμεί και που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της κυβερνητικής πολιτικής και τις δικές της επιδιώξεις, αγνοώντας την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.
 • Προσπαθεί να  καταλύσει κάθε φωνή αντίστασης κρατώντας το προσωπικό σε θέση αβεβαιότητας και αναμονής με την εφαρμογή του νέου οργανογράμματος.
 • Εμπλέκει την ΕΥΔΑΠ σε νομικές περιπέτειες με τον σκανδαλώδη τρόπο που έχει παρέμβει στον διαγωνισμό της Ψυττάλειας.
 • Για πρώτη φορά η  ΕΥΔΑΠ έχει σταματήσει να εκδίδει λογαριασμούς διότι δεν προκύπτει ο «αρεστός  για τη διοίκηση» ανάδοχος στη διαγωνιστική διαδικασία για τα ταχυδρομικά.
 • Δεν εφαρμόζει βασικούς όρους των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας όπως η απαλοιφή της περικοπής του 4% από τους μισθούς και η εφαρμογή του συνταξιοδοτικού ομαδικού ασφαλιστηρίου.
 • Αμφισβητεί κεκτημένα των εργαζομένων χρόνων όπως ο κανονισμός προσωπικού χαρακτηρίζοντάς τον ως απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό και εισάγει τη αναθεώρηση του στα πλαίσια της συζήτηση για την συλλογικής σύμβασης.
 • Θεωρεί ως απολίθωμα μιας άλλης εποχής που δεν συνάγει με την σύγχρονη ΕΥΔΑΠ που φαντάζεται και την υγειονομική μας περίθαλψη και  προχωράει στη διάλυση της με πρόσχημα την αποτελεσματικότητας της.

Τελευταίο δείγμα γραφής των προθέσεων της διοίκησης να απελευθερώσει τις εργασιακές σχέσεις και να φέρει στελέχη από την αγορά. Η απόφασή της να αναζητήσει τελικά τον κατάλληλο υποψήφιο για την θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας από την αγορά όχι μόνο απαξιώνει τους υποψήφιους τους οποίους η ίδια παρότρυνε να συμμετέχουν στις «αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης ;;;» που υποσχέθηκε ότι θα διεξάγει αλλά δημιουργεί και προηγούμενο ότι δεν υφίστανται στελέχη μέσα στην εταιρία ικανά και με γνώσεις να αναλάβουν την θέση αυτή.

Η πραγματικότητα όμως της αδυναμίας να ευρεθεί κατάλληλο στέλεχος δεν οφείλεται στην ανυπαρξία στελεχών ικανών αλλά στις επιλογές που ή ίδια έκανε σε σχέση με τη θέση, συνενώνοντας δύο αντικείμενα που από η φύση τους είναι διαφορετικά (οικονομικά και δημόσιες προμήθειες). Και ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση και να μην εισάγει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο όπως άλλωστε έκανε  και για τους υπόλοιπους τρεις γενικούς  αντίθετα βιάστηκε να περάσει την απόφαση να αναζητηθεί στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα.

Αλήθεια κύριε  Σαχίνη,

 • Γιατί δεν τροποποιείτε  το οργανόγραμμα  διχιτομώντας τη χαώδη Γενική Διεύθυνση που δημιουργήσατε ;
 • Γιατί απαξιώνεται τα στελέχη της εταιρεία που συνετέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια στην κερδοφορία  που από τη μια εσείς μνημονεύετε δημόσια και  από την άλλη εσείς απωλέσατε ;
 • Πόσα στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα έχουν βεβαιωμένη εμπειρία σε δημόσιες συμβάσεις και μήπως τελικά με αυτό τον τρόπο φωτογραφίζετε συγκεκριμένους επίλεκτους που προσχεδιασμένα έχετε μεθοδεύσει να φέρετε;

Η απαξίωση των στελεχών με την κατάργηση θέσεων ευθύνης και η αξιολόγηση όπως εξελίσσεται ανοίγει δρόμο για μαζικές αγωγές στελεχών στη βάση πρόσφατου δεδικασμένου!
Συναδέλφισσες-οι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ θεωρεί ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε ενωτικό συνέδριο παραμερίζοντας τις μικροπαραταξιακές μας αντιπαραθέσεις.  Η ΕΥΔΑΠ είναι πρώτα οι εργαζόμενοί της.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ