Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: Για την πλήρωση των θέσεων των νέων Γενικών Διευθύνσεων του νέου οργανογράμματος

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο χθεσινό ΔΣ συζητήθηκε το θέμα της πλήρωσης των θέσεων των νέων Γενικών Διευθύνσεων του νέου οργανογράμματος. Χωρίς προηγούμενη εισήγηση ο Διευθύνων Σύμβουλος επί της ουσίας απλώς μας ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για τις δύο από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις. Ειδικότερα για την υπέρ – Γενική Διεύθυνση Οικονομικών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας, μας είπε ότι κανένα στέλεχος της Εταιρείας δεν του κάνει και ότι θα επιλέξει πρόσωπο εκτός της Εταιρείας, χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και περαιτέρω στοιχεία. Τα δυο στελέχη που προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης έχουν σημαντική εμπειρία, πλήρη επάρκεια και ιστορικό επιτυχίας στη συγκεκριμένη θέση, όμως ο Διευθύνοντας αποφάσισε ότι όλα αυτά δεν του φτάνουν.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ, που η Διοίκηση αδειάζει κατά αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους της Εταιρείας και αποφασίζει επί της ουσίας, να τους καπελώσει με ανθρώπους έξω από αυτήν. Εξέφρασα την έντονη αντίθεση μου και καταψήφισα το συγκεκριμένο θέμα, καθώς τα πολλά χρόνια πορείας μου στην ΕΥΔΑΠ, μου έχουν αποδείξει ότι μέσα στην Εταιρεία μας υπάρχουν ιδιαίτερα αξία, πλήρως καταρτισμένα στελέχη με ιδιαίτερο επαγγελματισμό και σημαντικό έργο. Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο Διευθύνων να δημιουργήσει αυτήν την Γενική Διεύθυνση καθώς και να επιλέξει τα στελέχη, δείχνει ξεκάθαρα ότι είχε προαποφασίσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου καλώ τον Διευθύνοντα να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόφαση.

Είναι προφανές ότι στην ΕΥΔΑΠ περνάμε μια περίοδο κρίσης, τόσο για τα εργασιακά ζητήματα, όσο και για τα λειτουργικά. Η Διοίκηση μέρα με τη μέρα δείχνει αδιάφορη για τους εργαζόμενους και την εταιρεία και το μόνο της ενδιαφέρον είναι πως θα δώσει κομμάτια της Εταιρείας, στους απέξω.

Ήδη μας έχει ανακοινώσει την αλλαγή του Κανονισμού Προσωπικού και Υγειονομικής Περίθαλψης και καθυστέρησε σημαντικά τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Δυστυχώς είναι γνωστοί αυτοί που προσπαθούν να μας διχάσουν και να μας οδηγήσουν διαιρεμένους και αποδυναμωμένους στον γκρεμό και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται η Διοίκηση. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο πρέπει πάλι να ενωθούμε και όλοι μαζί να πολεμήσουμε για τα δικαιώματα τα δικά μας αλλά και της Εταιρείας, που η Διοίκηση θεωρεί βασίλειο της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να εφαρμόσει το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στην εταιρεία που διαχρονικά προσφέρει στην ελληνική κοινωνία με ευαισθησία και σεβασμό. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να βγούμε μπροστά!

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ