Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Η πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που απορρίφθηκε για τη στέγαση του Πολιτιστικού Κέντρου

 14.09.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που απορρίφθηκε για τη στέγαση του Πολιτιστικού Κέντρου 

1.Κατόπιν των δεδομένων συνθηκών και εξελίξεων, θα θέλαμε να προτείνουμε, να σταλεί επιστολή προς την Διοίκηση (επισυνάπτεται σχέδιο επιστολής) ζητώντας την συνδρομή της, ως προς την εύρεση και παραχώρηση χώρου στέγασης του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Για την στήριξη του αιτήματος θα πρέπει να ζητήσουμε τη συμπαράσταση των εκπροσώπων των Εργαζομένων στο ΔΣ και την OME EYΔAΠ.

2. Σε περίπτωση αρνητικής αντιμετώπισης του αιτήματος θα πρέπει να επανέλθουμε με την αναζήτησή κτιρίου για μίσθωση. Ως εκ τούτου, το κτίριο της Καλλιθέας ενδεχομένως να πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές και κατά συνέπεια να μπορούσε να αποτελέσει την έδρα του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Όμως πρέπει να επισημάνουμε το μεγάλο του μειονέκτημα , που δεν είναι άλλο  από την τοποθεσία του, διότι χωροταξικά δεν είναι πλησίον των μεγάλων χώρων εργασίας της EYΔAΠ ( ΠEPIΣΣOΣ, ΛAOΔIKEIAΣ, AΘHNAΣ κ.τ.λ.). Το γεγονός αυτό προκύπτει από τις διαμαρτυρίες συναδέλφων στο άκουσμα της τοποθεσίας του υποψηφίου Κέντρου στέγασης του Πολιτιστικού.
Κατά συνέπεια, θα προτείναμε να δοθεί παράταση για την οριστική απόφαση στέγασης του Πολιτιστικού μας Κέντρου στην Καλλιθέα, παράταση (45) σαράντα πέντε ημερών, έτσι ώστε να προβούμε όλοι μας σε αναζήτηση τυχόν ενός καταλληλότερου χώρου στέγασης.

Επισυνάπτεται  Πρόταση Επιστολής,  προς την Διοίκηση σχετικά με την εύρεση χώρου στέγασης του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                             Οι Εκλεγμένοι στο Δ Σ του Πολιτιστικού κέντρου

κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Στο ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, στις 9/09/2020, προτάθηκε να μεταβιβαστεί αίτημα προς εσάς ώστε να ενεργήσετε στην κάλυψη των κατωτέρω αιτημάτων.
Είναι γνωστό ότι η ανάδειξη και αποδοχή του έργου  που επιτελείται από το 1983 στο Πολιτιστικό Κέντρο των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, τόσο μέσω των 1500 μελών του όσο και από την ίδια την κοινωνία, αποτελεί και εγγύηση για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.
Στην παρούσα συγκυρία όμως υπάρχουν θέματα όπως :

  • η έλλειψη στέγης, (μετά την μεταφορά όλων των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ από το κτήριο της Πανόρμου, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας των γραφείων αλλά και όλων των τμημάτων του.
  • για πρώτη φορά, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του Π.Κ.Ε., έχουμε μηδενική εισφορά από την βασική πηγή εσόδων του που είναι η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου ΔΕΞΑΜΕΝΗ, (λόγω απαραίτητων επισκευών).
  •   Απουσία χρηματοδότησης από τη Διοίκηση με στόχο την κάλυψη του προγράμματος παροχής δωροεπιταγών βιβλίων προς τους εργαζόμενους – μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΥΔΑΠ και σαν συνέχεια της προσπάθειας αυτής, απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα πως θα σας βρούμε συμμάχους και συνεργάτες στα θέματα αυτά :

  • Παροχή στέγασης των γραφείων του Π.Κ.Ε. από την ΕΥΔΑΠ για ένα εύλογο χρονικό διάστημα με στόχο την επανέναρξη των βασικών λειτουργιών του, όπως στο κτήριο της Πανόρμου (γραφεία, Θεατρική και Εικαστική ομάδα).
  • Χρηματοδότηση του προγράμματος παροχής δωροεπιταγών βιβλίων προς τους εργαζόμενους – μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π.

Το Δ.Σ. του Π.Κ.Ε. είναι ανοικτό σε κάθε καινούργια πρόταση που θα προάγει την ιστορία και το πολιτιστικό έργο της ΕΥΔΑΠ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ