Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Συμμαχία: «Ληστεύουν» την ΕΥΔΑΠ και στέλνουν το λογαριασμό στους εργαζόμενους και την κοινωνία”

Αθήνα, Μάιος 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ληστεύουν» την ΕΥΔΑΠ και στέλνουν το λογαριασμό στους εργαζόμενους και την κοινωνία!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Η Συμμαχία πολλάκις είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγονται οι επιλογές της διοίκησης Σαχίνη κατά τη θητεία της από το 2019.  Σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρες οι συνέπειες των επιλογών της διοίκησης αυτής  τόσο για την εταιρία όσο και για την τσέπη των εργαζoμένων.  Με τις πράξεις της η Διοίκηση Σαχίνη και σε συνεργασία με «υποτιθέμενους» συνδικαλιστές είναι ξεκάθαρο ότι  άφησε τους εργαζόμενους απροστάτευτους  οδηγώντας τους σε  μία σύμβαση που μειώνει  τα πραγματικά εισοδήματα τους χωρίς δίχτυ ασφαλείας  εγκλωβίζοντας τους σε μηδενικές αυξήσεις και εμπαίζοντας τους με τα ψίχουλα των 500 χιλ €.

Το χειρότερο όμως που έκανε  για το μέλλον των εργαζομένων είναι ότι στο όνομα του μετασχηματισμού και της δήθεν ανάπτυξης ανάλωσε τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ μοιράζοντάς τα απερίσκεπτα και έθεσε την επιχειρηματική συνέχεια και το μέλλον της εταιρίας σε κίνδυνο. Και δεν είναι μόνο αυτό, η διοίκηση αυτή δεν θεώρησε ούτε μία στιγμή ως υποχρέωση της να προστατέψει την εταιρία, αντίθετα την αντιμετώπισε σαν πηγή πόρων με μόνο της ρόλο  να διευκολύνει τη ρευστότητα του Υπερταμείου και των μετόχων,  εισηγούμενη   μερίσματα μεγέθους 98%.  Είναι λυπηρό ότι η διοίκηση Σαχίνη ουδεμία προσπάθεια κατέβαλε να αποτραπεί η δημιουργία του ΣΔΙΤ στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας (ΕΥΣ).  Και ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός ότι αφού δεν απέτρεψε το ΣΔΙΤ δεν φρόντισε τουλάχιστον να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της   ΕΥΔΑΠ σε αυτό,  αποκλείοντας έτσι τον μοναδικό ανάδοχο του έργου της διαχείρισης που παρέχει τις εγγυήσεις για τη σωστή και ασφαλή υδροδότηση της Αττικής!!

Κύριοι, είσαστε τουλάχιστον επικίνδυνοι και άξιοι της τύχης σας να σας γελοιοποιεί ακόμα και το ίδιο το υπουργείο βάζοντας επίσημα με τις προτάσεις  του στο δικαστήριο την ταφόπλακα στις φθηνές δικαιολογίες και τους  ισχυρισμούς σας!!

Κύριοι της διοίκησης, ήρθε η ώρα μετά  από τριάμιση χρόνια κακοδιοίκησης που διαλύσαν την εταιρία, αλλά γεμίσαν την τσέπη σας με πλουσιοπάροχα  bonus να εφαρμόσετε την 190-1/2022 απόφαση του ΣτΕ και να αποχωρήσετε από την εταιρία !!

Κύριοι της διοίκησης, ήρθε η ώρα πριν φύγετε να εξασφαλίσετε τους εργαζόμενους με την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους βασικούς μισθούς για να αντιμετωπίσουμε την κρίση !

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Καλούμε την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ , τους συλλόγους της ΕΥΔΑΠ και όλους τους εργαζόμενους

  • σε εξαγγελία κινητοποιήσεων για την υπογραφή συμπληρωματικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να απαντά στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων.
  • σε μαζική συμμετοχή διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 9:00 στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49) όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή των Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού, Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ και του Σωματείου Εργαζομένων στην Αποχέτευση ενάντια στη ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ