Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: Μεθοδεύουν τον αποκλεισμό της Αποχέτευσης από τις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 19.10.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεθοδεύουν τον αποκλεισμό του εργασιακού χώρου της Αποχέτευσης από τις διαπραγματεύσεις για τη  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συναδέλφισσες-οι,
Κατά την συνεδρίαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ υιοθετήθηκε η προσχηματική θέση της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ για κατάργηση της εκτελεστικής επιτροπής και από τις παρατάξεις ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ. Μοναδική στόχευση τους ήταν να μείνουν εκτός  διαπραγματεύσεων για τη νέα ΕΣΣΕ οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του σωματείου μας.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της μεθόδευσης που δεν διστάζουν να απαιτούν την κατάργηση του καταστατικού και του νόμου 1264/82 για να δημιουργήσουν μια «βολική ομάδα» με ανομιμοποίητους συνδικαλιστές ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΕΣΣΕ.

Η νοσηρή αυτή κατάσταση είναι έκφραση ενός βαθύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού που προωθείται  μέσω  της διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος και της στρατολόγησης πρόθυμων «συνδικαλιστών» για να δημιουργηθεί αβεβαιότητα και διχασμός του μετώπου των εργαζομένων  στην ΕΥΔΑΠ.

Εμποδίζουν τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου εγκλωβίζοντας την ΟΜΕ σε ιδιότυπη ομηρία ώστε να ανακόψουν την αντίδραση της ενάντια στην εκχώρηση του ΕΥΣ και να δημιουργήσουν τετελεσμένα στα εργασιακά όπως η πρόσφατη απώλεια της αύξησης στις ξένες γλώσσες και εισαγωγή ατομικών συμβάσεων στον εσωτερικό έλεγχο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ με τον καθορισμό από την επιτροπή αμοιβών του διευθυντή και των ελεγκτών του Εσωτερικού Ελέγχου εισάγονται ατομικές συμβάσεις, εφαρμόζεται ο κοινωνικός αυτοματισμός με μισθολόγιο δύο ταχυτήτων και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Καλούμε την Ομοσπονδία 

  • να αντιδράσει άμεσα με δυναμικές κινητοποιήσεις και να κινηθεί νομικά για να ακυρωθεί η απόφαση 20695/07.10.2020. που αφορά τον εσωτερικό έλεγχο.
  • να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζεται στην ολομέλεια η προσφυγή της ΟΜΕ και να σταματήσει τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στο ΣΔΙΤ στη Χαβρία.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα και θα προασπίσουμε το δικαίωμα μας με κάθε μέσο. Οι εργαζόμενοι στην Αποχέτευση, με πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες έχουν αποφασίσει πως θα εκπροσωπηθούν και δεν θα εξουσιοδοτήσουν απεργοσπάστες και συνδικαλιστές που δεν μπορούν να διαπιστώσουν απαρτία στις γενικές τους συνελεύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα 

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

                                   Ο                                                 Ο
Πρόεδρος                          Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Ραντίτσας                   Κώστας Μαρινάκης 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ