Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: «Εκεί που χρωστάγανε, ζητάνε και τα ρέστα»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 08-06-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Εκεί που χρωστάγανε, ζητάνε και τα ρέστα 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ βγήκε να μας μιλήσει για αξιοκρατία και ήθος και κάπως έτσι προέκυψε το πιο σύντομο ανέκδοτο στην ΕΥΔΑΠ από εχθές. Μάλλον η συγκεκριμένη παράταξη έχει πολύ κοντή και επιλεκτική μνήμη. Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι στο κοντινό παρελθόν και λίγο πριν τις εκλογές, είχε τοποθετηθεί σε σημαντική Γενική Διεύθυνση, στέλεχος που είχε έρθει τέταρτο στην αξιολόγηση, αλλά τότε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έβγαλε κιχ γιατί ήταν δικό της «παιδί». Μάλιστα τότε ο εκπρόσωπος τους στο ΔΣ, είχε δώσει και συγχαρητήρια για τις διαδικασίες αλλά και για την τοποθέτηση και είχε τονίσει πόσο εξαιρετική επιλογή έγινε για τη θέση!!!

Εύλογα αναρωτιόμαστε λοιπόν:

Που ήταν τότε η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ; Μάλλον αξιοκρατία για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ σημαίνει απλώς να είσαι ΣΥΡΙΖΑ.

Μας εκπλήσσει και είναι πολύ ανησυχητικό που πρώτη φορά συνδικαλιστική παράταξη δεν παίρνει το μέρος ενός εργαζομένου και προτρέπει τη Διοίκηση να ταχθεί κατά εργαζομένων που έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Ποια ακριβώς είναι η συνδικαλιστική τους ιδιότητα; Μήπως τελικά είναι απλά συνδικαλιστές της Διοίκησης και των στελεχών τους; Όπου τους συμφέρει, ότι τους συμφέρει αρκεί να μη χάσουν αυτοί θέσεις και προνόμια. Ένα μόνο έχουμε να πούμε ντροπή! 

Καταφέρονται κατά της τοποθέτησης στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ανακοίνωση τους, ενώ ο εκπρόσωπος τους στο ΔΣ, συμφώνησε με την όλη διαδικασία και ψήφισε θετικά στην τοποθέτηση, χωρίς να διατυπώσει καμία ένσταση για το θέμα. Πόσο ψέμα και πόση υποκρισία ακόμα;

Μιλάνε για κομματικούς μηχανισμούς, αυτοί που έκαναν τον κομματικό μηχανισμό επάγγελμα. Λοιδορούν άξια στελέχη μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκουν στην λατρεμένη τους αριστερή παράταξη. Είναι δυστυχώς πάγια τακτική τους να λοιδορούνται στελέχη με αξία και έργο και μεγάλη προσφορά, επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν πλαγιές μεθόδους προσπαθώντας να επιβιώσουν. Το έχουμε δει στο παρελθόν, το βλέπουμε και τώρα. Ή ΣΥΡΙΖΑ ή λάσπη.

Βεβαίως οι ευθύνες όπως και σε άλλα θέματα βαρύνουν τη Διοίκηση, που επί δύο χρόνια αδυνατεί να στελεχώσει το οργανόγραμμα που η ίδια έφτιαξε και οδήγησε την όλη διαδικασία σε φιάσκο και πλήρη αποτυχία. Η διορισμένη Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Υπερταμείου καλό θα ήταν να μην κρίνει και να μην απαξιώνει τα στελέχη της εταιρείας που διαχρονικά προσφέρουν έργο και έφτασαν την εταιρεία μέχρι εδώ που την παρέλαβαν αυτοί και την οδηγούν στην κατηφόρα.

Μέσα σε όλο αυτό το χάος και στο πλαίσιο της διαφάνειας, επιβάλλεται η Διοίκηση να παρουσιάσει στο ΔΣ άμεσα, τα πλήρη στοιχεία σχετικά με τις προβλεπόμενες από τις προκηρύξεις προϋπηρεσίες και εμπειρίες, σύμφωνα με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα της κάθε θέσης, βάσει των οποίων καταρτίστηκαν οι τελικές λίστες αξιολόγησης.

Είναι πλέον σαφές ότι οι καθυστερήσεις και οι αδυναμίες της Διοίκησης οδηγούν εργαζόμενους και εταιρεία σε αδράνεια και κίνδυνο. Και καλό θα ήταν όσοι θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν τη μάχη για τους συναδέλφους αυτές τις δύσκολες ώρες και όχι να βρίσκονται απέναντι τους με μόνο κριτήριο την αριστερή σημαία.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ