ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: Η «Συμμαχία» του Υπερταμείου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 11-5-2020

Η «Συμμαχία» του Υπερταμείου

Τρέχοντας βγήκε η «Συμμαχία» του Υπερταμείου να στηρίξει μια πανικόβλητη Διοίκηση, προκειμένου να κρύψει την απραξία της και για να είμαστε πιο ακριβείς, την ανάμειξη της στο ζήτημα της αξιολόγησης.

Ήδη από τον Φεβρουάριο οι ανύπαρκτοι του Προεδρείου της ΟΜΕ, Συμμαχία – «ΔΑΚΕ», έχουν συναντηθεί κρυφά με τη Διοίκηση και γνώριζαν για την επερχόμενη αξιολόγηση. Τα «σαΐνια» δε της Συμμαχίας στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, φροντίζουν να ενημερώνουν την λατρεμένη τους παράταξη για κάθε τους βήμα, επομένως αναρωτιόμαστε, εφόσον εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες γνωρίζουν τι γίνεται γιατί δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους; Γιατί η ΟΜΕ συνεχίζει να βάζει πλάτη για να στηρίζει το Υπερταμείο και τη Διοίκηση που αυτό διόρισε; 

Ο εκπρόσωπος τους στο ΔΣ, να τους θυμίσουμε ότι λέει με μεγάλη ευχαρίστηση, σε όλα ναι και φυσικά και στο να υλοποιηθούν τα 450 πορίσματα του εσωτερικού ελέγχου στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση τους. Βέβαια ο τρόπος με τον οποίο αναφέρονται στα πορίσματα είναι για άλλη μια φορά ξεδιάντροπα ψευδής, καθώς η επιστολή στην οποία αναφέρονται περιλαμβάνει προβληματισμούς και κενά της Διοίκησης που οδηγούν στην οικονομική αφαίμαξη της εταιρείας από τη Διοίκηση και την πλήρη ανικανότητα της να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της. Αυτά τα στοιχεία γιατί τα αποκρύπτουν; Τι τους οδηγεί να συνεργάζονται τόσο στενά με τη Διοίκηση; Γιατί δεν μας απαντούν σε αυτό; 

Όσον αφορά την αξιολόγηση – πυροτέχνημα, είναι σαφές ότι αυτή είναι μια κίνηση πανικού από μέρους της Διοίκησης για αντιπερισπασμό στην απαράδεκτη προσπάθεια της να πάρει ακόμη περισσότερα χρήματα με τις κάρτες, κάτι στο οποίο βεβαίως συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας. Η αξιολόγηση του προσωπικού είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται με ουσιαστικά, αξιοκρατικά και δίκαια κριτήρια και με διαφανείς και σαφείς διαδικασίες και όχι με μια ανακοίνωση που σκοπό έχει να διχάσει τους εργαζόμενους και να «αποζημιώσει» αυτούς που θα κάνουν τα χατίρια της Διοίκησης και θα «αδειάσουν» τους συναδέλφους τους.

Αναρωτιόμαστε ποιος και με ποια κριτήρια θα αξιολογήσει τον κύριο Σαχίνη και τα σαΐνια του, που κρεμάνε τους εργαζόμενους στα μανταλάκια, καθώς και όσους τους στηρίζουν με τόσο ζήλο, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και την πορεία της εταιρείας. 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here