Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

EAKE: “Η Διοίκηση αποφάσισε να μοιράσει το μπόνους στους εργαζομένους με μόνο γνώμονα την ανισότητα”

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ 

14 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Όπως όλοι διαβάσαμε χθες η Διοίκηση αποφάσισε να μοιράσει το μπόνους στους εργαζομένους με μόνο γνώμονα την ανισότητα και χωρίς καμία υποχώρηση στα αρχικά σχέδια της.

Μας είπε ότι δήθεν ανταμείβουν με δίκαιο τρόπο και αυξάνουν την εργασιακή ικανοποίηση αλλα οι πράξεις του δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Βέβαια τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει μιας θα πάρει το ποσό των 30.000€ σαν μπόνους.

Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση του γιατί δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Από τη μέρα που ήρθε βλέπουμε τα ταμειακά διαθέσιμα να μοιράζονται από εδώ και από εκεί, εκτός φυσικά από τους εργαζόμενους. Τους μετόχους να τσεπώνουν τα μερίσματα και τις επιστροφές κεφαλαίου, τους συμβούλους να παίρνουν παχυλές αμοιβές και την ΕΥΔΑΠ να πηγαίνει μέρα με τη μέρα από το κακό στο χειρότερο.

Ο Διευθύνων όμως είχε συγγραφικό οίστρο από την Αμερική και βλέπει παντού επιτυχίες και δήθεν χαρούμενους εργαζόμενους. Οδηγεί την εταιρεία στον γκρεμό με μαθηματική ακρίβεια και ταυτόχρονα μοιράζει ψίχουλα στους εργαζόμενους.

Παρουσίασε στο ΔΣ πριν από λίγες μέρες τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ήταν απογοητευτικά και για δεύτερη χρονιά οδεύουμε σε ζημιογόνα χρήση και παρόλα αυτά μας μιλάει με θράσος για επιτυχίες και δήθεν καλά αποτελέσματα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα για δυναμική και συντεταγμένη δράση. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα, ώστε να αντιδράσουμε όλοι ενωμένοι σε αυτό που συμβαίνει. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, η  ΟΜΕ, όλοι οι Σύλλογοι και ο καθένας μας ξεχωριστά. Όλοι μαζί θα πάρουμε πίσω όσα μας στερούν με δικαιοσύνη και αξιοκρατία!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ