Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: “Iκανοποίηση για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ”

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με ικανοποίηση ακούσαμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, σχετικά με το ξεπάγωμα των τριετιών.

Όλοι  οι εργαζόμενοι  βιώσαμε  τις  συνέπειες της οικονομικής κρίσης, έχοντας υποστεί δυσβάστακτες μειώσεις στις αποδοχές μας και, επιπλέον, έχοντας στερηθεί το δικαίωμα στη μισθολογική  μας εξέλιξη. Σήμερα η  κατάσταση αυτή επιτέλους άλλαξε. Συγκεκριμένα, από την 1.1.2024 και με βάση τους ενθαρρυντικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας, οι τριετίες “ξεπαγώνουν”. Πρακτικά και με βάση τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες:

α) Για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί πριν την 14.2.2012 και δεν έλαβαν την επόμενη μισθολογική προώθηση, από την 1.1.2024 ξεκινάει να τρέχει ο χρόνος προϋπηρεσίας.

Για παράδειγμα, αν κάποιος είχε συμπληρώσει την 14.2.2012, 2 χρόνια και 6 μήνες στον ίδιο βαθμό, θα λάβει την προαγωγή του στον επόμενο βαθμό  την 1.7.2024, οπότε και συμπληρώνονται οι 6 μήνες που του έλειπαν.

β) Για τους εργαζόμενους  που  έχουν προσληφθεί μετά την 14.2.2012 και μέχρι σήμερα είναι στάσιμοι, από την 1.1.2024 ξεκινάει να προσμετράται κανονικά ο χρόνος  με αποτέλεσμα να λάβουν την προαγωγή τους μόλις συμπληρώσουν τριετία.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για τους εργαζόμενους της Ε.ΥΔ.Α.Π. υφίσταται επιπλέον όφελος, αφού πέραν των τριετιών και μισθολογικών προωθήσεων τις οποίες θα λαμβάνουν πλέον κανονικά,  “ξεπαγώνει” και  το χρονοεπίδομα, το οποίο και αυτό είχε ανασταλεί.

Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, χαιρετίζω αυτές  τις ρυθμίσεις, οι οποίες είναι θετικές για τους εργαζόμενους, αυξάνουν το εισόδημα τους, δίνουν αυξήσεις στους μισθούς και ανατρέπουν επιτέλους τις στρεβλώσεις, που τα μνημόνια επέφεραν στις εργασιακές σχέσεις.

Πιστεύω και εύχομαι, το ξεπάγωμα αυτό των τριετιών, να  είναι η αρχή μιας γενικότερης “επανεκκίνησης” των εργασιακών σχέσεων  σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης της οικονομίας, με ακόμα περισσότερες ευνοϊκές ρυθμίσεις στο μέλλον για τους εργαζόμενους, οι οποίοι σήκωσαν το μεγάλο βάρος της οικονομικής κρίσης όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ ΕΥΔΑΠ 

 

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ