Μ. Λιάπη (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΜΕ): “Αυτοί που πρόθυμα κατρακύλησαν κάνοντας τη «θεσούλα» αυτοσκοπό”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 15-11-2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
των  μελών της ΑΚΕ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας
κ.κ. Σινιώρη, Κιόση, Τσιτούρα, Ρετουνιώτη, Νικολαϊδη, Δρίβα

Από το ύφος και μόνο της εν λόγω ανακοίνωσης, είναι ξεκάθαρο ότι οι κ.κ. της ΑΚΕ  θεωρούν ότι οι θέσεις στην ΟΜΕ προσφέρουν προνόμια και αμοιβές, γεγονός που αποδεικνύει σαφώς τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν  την εκλογή τους στις θέσεις αυτές. Δηλαδή καθαρά ωφελιμιστικάκαι θεωρώντας ότι μέσα από τις θέσεις αυτές θα έχουν προνόμιαέσοδα και κύρος (!!!)….  Οι κύριοι αυτοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι θέσεις αυτές δημιουργούν ευθύνες και υποχρεώσεις, και υπάρχουν για να υπηρετείται το γενικό καλό και το συμφέρον των πολλών και όχι το ατομικό όφελος των ολίγων…

Σε ότι αφορά δε το άτομό μου  να τους ενημερώσω λοιπόν ότι:

  1. «Τα προνόμια της θέσης μου», η συνδικαλιστική μου ιδιότητα και η συνείδησή μου, με οδήγησαν στο να επιστρέψω στην Εταιρεία το ποσόν των 18.192,17 ευρώ που κέρδισα από ασφαλιστικά μέτρα (μιας και ήμουν ανάμεσα στα 131 άτομα  που είχανε κερδίσει).Και μάλιστα αρνήθηκα την μηνιαία είσπραξη των επιπλέον αμοιβών μου, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις και συνεχίζω να παίρνω μειωμένο μισθό όπως όλοι, διότι όταν τελικά όλες αυτές οι αμοιβές και μισθοί μετρήσουν στο μισθολογικό κόστος, δεν θα ήθελα να γίνω αιτία να χάσουν εξαιτίας μου οι συνάδελφοι ούτε ένα ευρώ! Στο τέλος της παρούσας επισυνάπτονται τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα (2 καταθετήρια και το σχετικό αίτημα για την μη καταβολή αυξημένου μισθού).

Αλήθεια κύριοι συνδικαλιστές της ΑΚΕ, εσείς που έχετε κερδίσει, έχετε πράξει το ίδιο ή έχετε κρατήσει τα χρήματα και μάλιστα παίρνετε και παχυλούς μισθούς, χωρίς τις μειώσεις των Νόμων, αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους??? Περιμένουμε την απάντησή σας….

  1. «Τα προνόμια της θέσης μου», η συνδικαλιστική μου ιδιότητα και η συνείδησή μου με απέτρεψαν βεβαίως από το να πληρωθώ τις άδειες, όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν κάποιοι από τους συνδικαλιστές σας, ενώ υπήρχε ειλημμένη Απόφαση της ΟΜΕ ¨κανείς συνδικαλιστής να μην πληρωθεί άδειες¨, δεδομένου ότι αυτά μετρήσανε στο μισθολογικό κόστος….
  1. «Τα προνόμια της θέσης μου», η συνδικαλιστική μου ιδιότητα και η συνείδησή μου καθώς και η συνεπής πορεία μου μέσα στην Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια, με οδήγησαν κατά το παρελθόν να παραιτηθώ από σημαντικότατες Διευθυντικές θέσεις, όπως όλοι γνωρίζουν, τηρώντας τις αρχές μου και σεβόμενη την ψήφο των Συναδέλφων και ουδέποτε χρησιμοποίησα τον συνδικαλισμό ως εφαλτήριο Υπηρεσιακής αναρρίχησης αλλά, ως ευκαιρία για προσφορά στους άλλους.

Τώρα, σε ότι αφορά την νομιμότητα της Συνεδρίασης της ΟΜΕ στις 30-10-2018 (εν μέσω της οποίας η ΑΚΕ σκοπίμως αποχώρησε αλλά το ΔΣ συνεχίστηκε υπό την προεδρεία μου), θα έπρεπε  να γνωρίζουν  τα μέλη της ΑΚΕ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας που ούτε τα ονόματά τους δεν τολμάνε να βάλουν ως υπογράφοντες την ανακοίνωση ότι: Βάσει των άρθρων 22 παρ.5 και 26 παρ. 1 και 3, το ΔΣ ήταν σε απαρτία αφού ήταν παρόντα τα 13 από τα 19 μέλη, ο Πρόεδρος δεν κήρυξε την λήξη του και ο Α΄ Αντιπρόεδρος βοηθά τον Πρόεδρο, όταν του το ζητεί και τον αναπληρώνει όταν εμποδίζεται ή απουσιάζει. Άρα όλα έγιναν απολύτως νόμιμα και καταστατικά και ως εκ τούτου και οι Αποφάσεις που ελήφθησαν είναι νόμιμες.
Επίσης εύλογη απορία προκαλεί η ¨ευαισθησία¨ των μελών της ΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΜΕ που, ύστερα από ενάμισι χρόνο από την εκλογή μου στην θέση της Α’ Αντιπροέδρου προσπαθούν να θέσουν τώρα θέμα για την εκλογή μου, ενώ την έχουν αποδεχθεί πλήρως.
Γιατί άραγε προσπαθείτε να δημιουργήσετε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του θεσμού της Ομοσπονδίας που ήδη έχει πληγεί βαρύτατα εξαιτίας σας?
Σας ενοχλούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε εκείνο το ΔΣ, οι οποίες συνδράμουν στην εξέλιξη της πορείας του ελέγχου των οικονομικών της ΟΜΕ?
Ή μήπως με την φιλοσοφία που σας διακρίνει και που ξεκάθαρα φαίνεται στην ανακοίνωσή σας περί θέσεων, προνομίων, αμοιβών και αρπαχτής ψίχουλων όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε, έχετε κάτι να κρύψετε?

Εγώ γνωρίζω βέβαια το σκεπτικό και την νοοτροπία τους και χαίρομαι που μέσω αυτής της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, δίνουν την δυνατότητα να μάθουν και οι υπόλοιποι Συνάδελφοι μέσα στην ΕΥΔΑΠ ποιοί πραγματικά είναι!!!…. και για να χρησιμοποιήσω τα λόγια τους:
Είναι αυτοί που πρόθυμα κατρακύλησαν κάνοντας ¨τη «θεσούλα» αυτοσκοπό, μόνο και μόνο για να εισπράττουν από παντού και να αρπάζουν κυριολεκτικά ότι ψίχουλα τους πετάνε, απαρνούμενοι ιδεολογία και πιστεύω¨ (αν βεβαίως είχαν ποτέ κάτι από αυτά….).

Κλείνοντας θέλω να αναφέρω ότι από την μεριά μου ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ της κάθαρσης και της εξυγίανσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος σε οποιοδήποτε επίπεδο και θα συνδράμω προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις.

ΜΑΙΡΗ ΛΙΑΠΗ 
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., M.Sc.
Α΄ Αντιπρόεδρος ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ

Υ.Γ.1: Καταλαβαίνω ότι η συντριβή της ΑΚΕ στον Σύλλογο Μηχανικών και η βαριά ήττα που υποστήκατε πονάει πολύ… Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που στρέφεστε τόσο λυσσαλέα εναντίον μου…

Υ.Γ.2: Όσον αφορά το πού ανήκω παραταξιακά μάλλον είστε οι μόνοι μέσα στην ΕΥΔΑΠ που δεν το γνωρίζετε, οπότε ρωτήστε όλους τους άλλους να σας το πούνε… Είναι γνωστή η ιδεολογικοπολιτική μου κατεύθυνση αλλά, πάνω από όλα, είναι γνωστό το γνήσιο ενδιαφέρον μου για την υποστήριξη των συμφερόντων όλων των συναδέλφων.

Υ.Γ.2: Να θυμίσω ότι πριν 1,5 χρόνο η ΑΚΕ πάλι και οι κ.κ. Σινιώρης και Κιόσης με κατηγορούσαν ότι δέρνω κόσμο (!!!) και είμαι επικίνδυνη κλπ και γι’ αυτό έκανα ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις εναντίον τους. Στην συνέχεια οι κύριοι αυτοί με εκλιπαρούσαν για συμβιβασμό ο οποίος και έγινε καθότι λειτούργησα και πάλι καλόπιστα απέναντί τους. Δεσμεύτηκαν μάλιστα εγγράφως μεταξύ των άλλων ότι, «τόσον οι ίδιοι όσο και η παράταξη που εκπροσωπούν, θα απέχουν στο μέλλον από ενέργειες που προσβάλλουν την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου». Όπως αντιλαμβάνεστε οι κύριοι αυτοί είναι ΥΠΟΤΡΟΠΟΙ και όποιος γνωρίζει νομικά αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό… Τους εφιστώ την προσοχή λοιπόν….

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here