Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Νέα επιστολή – τελεσίγραφο Χ. Σαχίνη προς τις “δύο διαφορετικές διοικήσεις” της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Με νέα του επιστολή, “τελεσίγραφο” αυτή τη φορά (εφόσον οι αντιπαραθέσεις εξακολουθήσουν και δεν έχει προκύψει κοινά αποδεκτή λύση για τη νόμιμη εκπροσώπηση της ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ έως την Παρασκευή 19/2/2021 το μεσημέρι, τότε θα αναγκαστούμε να προβούμε στις δέουσες ενέργειες”) ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Χάρης Σαχίνης αγνοώντας τα νόμιμα όργανα της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ (Συνέδριο, ΔΣ ΟΜΕ) και τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου, εμμένει στη λογική των “δύο διαφορετικων διοικήσεων”, αξιοποιώντας προς όφελος της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, την διασπαστική τακτική της ΑΚΕ-ΝΔ και των ακολούθων της.

Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων του τελεσιγράφου της Διοίκησης, (έδωσε… και 2 ημέρες (!!!)προθεσμία στις “δύο διαφορετικές διοικήσεις”). Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του Διευθύνοντος, τις οποίες καλύπτει με “το μανδύα της συνδρομής της Νομικής Υπηρεσίας και εξειδικευμένης δικηγορικής εταιρείας”. Θέλει να αναβάλει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΣΣΕ με την μόνη νόμιμη διοίκηση της ΟΜΕ, αυτή που προέκυψε από τις διαδικασίες του 38ου Συνεδρίου; Δέχεται πιέσεις άνωθεν (κυβέρνηση, ΝΔ) να αποδεχτεί ως συνομιλητές τους “πρόθυμους” συνδικαλιστές; Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαχίνης δεν μπορεί να αγνοεί την μόνη σε κάθε περίπτωση διέξοδο που δεν είναι άλλη από τη δημοκρατία, δηλαδή με μία λέξη Συνέδριο των μόμιμων αντιπροσώπων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ κ. ΣΑΧΙΝΗ:


ΕΥΔΑΠ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2021 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καθώς η Αττική δοκιμάζεται ακόμα από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία «Μήδεια», οφείλω να συγχαρώ τους ανθρώπους της Γενικής Διεύθυνσης Ύδρευσης και ειδικότερα τους εργαζόμενους στις βάρδιες, για την άμεση κινητοποίησή τους, το συντονισμό και την αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν σε τόσο αντίξοες συνθήκες προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα υδροδότησης σε μία τόσο δύσκολη μέρα για όλους. Ο ζήλος και η προσήλωση τους στον στόχο, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας και αποδεικνύουν τη σημασία που έχει ο ανθρώπινος παράγοντας για να λειτουργεί αποτελεσματικά κάθε οργανωμένη εταιρεία.

Καθώς ως Διοίκηση αναγνωρίζουμε τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού για την επίτευξη των στόχων της Εταιρείας, επιθυμούμε πάντα την σύννομη και εύρυθμη συνεργασία και συνδιάλεξη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, δηλαδή την ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ για μείζονα ζητήματα, κορυφαίο εκ των οποίων συνιστά η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (δεδομένου ότι η υφιστάμενη λήγει το Μάιο του 2021). Πέρα όμως από τη Συλλογική Σύμβαση, η συνεργασία με την ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ καλύπτει και άλλα σημαντικά θέματα, όπως η συγκρότηση των Πειθαρχικών και Υπηρεσιακών Συμβουλίων, οι συνδικαλιστικές άδειες κλπ.

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω σημαντικές, τόσο για τους Εργαζόμενους όσο και για τη Διοίκηση, διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση των παραπάνω θεμάτων δεν μπορούν να προχωρήσουν εφόσον δύο διαφορετικές διοικήσεις βρίσκονται σε αντιπαλότητα, θεωρώντας η κάθε μία ότι είναι η νόμιμη και ότι η άλλη είναι η παράνομη.

Θεωρούμε ωστόσο, ότι τα εσωτερικά ζητήματα της Ομοσπονδίας πρέπει να επιλύονται από την ίδια την Ομοσπονδία, χωρίς να επεμβαίνει η Διοίκηση. Με δεδομένα τα παραπάνω, απευθύναμε την υπ’ αρ. 14/18-1-2021 επιστολή προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ, προτείνοντας, στο πλαίσιο που μας επιτρέπει το Σύνταγμα, λύσεις αποκατάστασης της αντιπαράθεσης, προκειμένου να μην πληγούν οι Εργαζόμενοι της Εταιρείας μας.

Περαιτέρω, ζητήσαμε από τις δύο πλευρές – και επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα επιστολή την έκκλησή μας – να ομονοήσουν και να συνεργασθούν για να μην συνεχισθεί αυτή η δύσκολη κατάσταση για όλους μας.

Έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα και από νομικής πλευράς, με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας και εξειδικευμένης δικηγορικής εταιρείας, και θεωρώντας ότι το ζήτημα αφορά στο σύνολο των Εργαζομένων, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη γνωστοποιήσει στις δύο πλευρές ότι, εφόσον οι αντιπαραθέσεις εξακολουθήσουν και δεν έχει προκύψει κοινά αποδεκτή λύση για τη νόμιμη εκπροσώπηση της ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ έως την Παρασκευή 19/2/2021 το μεσημέρι, τότε θα αναγκαστούμε να προβούμε στις δέουσες ενέργειες, ώστε να μην επηρεασθεί από την κατάσταση αυτή ούτε η εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας μας ούτε τα συμφέροντα των Εργαζομένων της.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Εργαζόμενους που στήριξαν την Εταιρεία και τους καταναλωτές τα τελευταία κρίσιμα εικοσιτετράωρα.

Με εκτίμηση,

Χάρης Σαχίνης
Διευθύνων Σύμβουλος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ