Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΟΜΕ ΕΥΑΠ για εκλογές σε Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΕ και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π.
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

19 Ιουνίου έως 23 Ιουνίου η εκλογή Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, και την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΥΑΕ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην συνεδρίασή του στις 31 Μαΐου 2017 αποφάσισε την διεξαγωγή των εκλογών των Εκπροσώπων των Εργαζομένων που θα μας εκπροσωπήσουν στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουνίου. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΥΑΕ.

Για τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο των εκλογών θα έχετε ενημέρωση από την Εφορευτική Επιτροπή που θα καθοριστεί στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, και θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών αυτών.

Το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 20 & 21 Ιουνίου και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα σας ενημερώσουμε με καινούργια ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος
Σινιώρης Γιώργος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π.
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

5 Ιούνη – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Κάθε 5η Ιουνίου από το 1972 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών γιορτάζει το περιβάλλον, την ίδια μας τη φύση, την μία και μόνη πατρίδα πέρα από εθνικότητα, εθνότητα και θρησκεία, έχοντας καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μια ημέρα που πρέπει να αφορά όλους.

Η Γη είναι εδώ πριν από εμάς, θα είναι μετά από εμάς και θα φιλοξενήσει και τις επόμενες γενιές αν είμαστε “σωστοί” απέναντί της και διατηρήσουμε την ομορφιά της. Αν όχι, οι άνθρωποι θα γίνουμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει με την αδυναμία μας να ορίσουμε τον πολιτισμό μπροστά από το ιδιωτικό όφελος: ένα ακόμη είδος προς εξαφάνιση που δεν θα μπορέσει ποτέ να ανατρέψει την καταδίκη του.

Κανείς, κανένα κράτος ή λαός, δεν μπορεί να επιβάλλει αποκλειστικά τη δική του κατανόηση για τον πλανήτη. Αυτό είναι το πανανθρώπινο μήνυμα που δημοσιεύθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τη χώρα του από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Η κλιματική αλλαγή επιτείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια του νερού παγκοσμίως καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι διαρροϊκές ασθένειες απειλούν τη ζωή εκατομμυρίων. Το 92% του παγκόσμιου πληθυσμού αναπνέει μολυσμένο αέρα, με συνέπεια κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 24% της νοσηρότητας και το 23% όλων των θανάτων αποδίδονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η κλιματική αλλαγή που συμβαίνει, κάθε στιγμή χωρίς σταματημό, δολοφονεί εμάς, την πανίδα, τη χλωρίδα, τους πόρους, τον πλανήτη και τα πάντα που μας κάνουν ό,τι είμαστε. Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, οι καύσωνες που στην Αθήνα του 1987 κόστισαν τη ζωή σε 2.000 ανθρώπους, μικρό τίμημα μπροστά σε όσους θανάτους ακολούθησαν ή προηγήθηκαν χωρίς να το είχαμε υπολογίσει, όλα είναι ανοιχτά μέτωπα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και ταπεινότητα και κυρίως με ευθύνη.

Φέτος ευελπιστούμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα αποτελέσει αφετηρία έντονου προβληματισμού αλλά και υιοθέτησης μιας νέας αντίληψης για την προστασία του, με τη συμβολή όλων μας για την εξασφάλιση ενός καλύτερου παρόντος και ενός ακόμη καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜ.Ε.  Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Σινιώρης Γιώργος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ