Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: “Οι άριστοι βούλιαξαν το καράβι!”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π. – ΟΜΕ  ΕΥΔΑΠ

 Αθήνα, 10 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι άριστοι βούλιαξαν το καράβι!»

Τα γεγονότα όπως και να παρουσιαστούν, όσες προσπάθειες και αν γίνουν διαστρεβλώνοντας την αλήθεια δεν αλλάζουν. Αντιθέτως εκθέτουν μόνο αυτούς που το επιχειρούν. Δυστυχώς αυτά που συνέβησαν στο Δ.Σ. της Εταιρείας (26/4) εις βάρος των εργαζομένων δεν έχουν προηγούμενο.

Είναι λυπηρή και αντισυναδελφική η στάση του «εκπροσώπου» των εργαζομένων της Συμμαχίας να στέκεται αντίθετος στις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας για την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους έναντι του Συνταξιοδοτικού Ασφαλιστηρίου και να ταυτίζεται πλήρως υπερψηφίζοντας την αόριστη χρονικά πρόταση της Διοίκησης η οποία είναι γεμάτη με ανακρίβειες και «παγίδες» για το συγκεκριμένο θέμα. Αν δεν στηρίζονται οι  προτάσεις της ΟΜΕ από τους/τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. είναι δυνατόν να τις στηρίζει η Διοίκηση; Σαφώς και όχι! Μήπως ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας προτάσσει τελικά μικροκομματικά συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων;

Επίσης, οι κύριοι υπεύθυνοι που οι συνάδελφοι δεν θα βοηθηθούν άμεσα οικονομικά είναι και η Διοίκηση Σαχίνη – Τόσιου – Βαρβαρίγου μαζί με κάποια μέλη του Δ.Σ. που αποφάσισαν ερήμην των εργαζομένων για την διαχείριση των χρημάτων των ίδιων των εργαζομένων!

Είναι περίεργο έως ύποπτο, ότι η σημερινή Διοίκηση δεν έχει στα σχέδια της για την Εταιρεία πουθενά τους εργαζομένους. Μοναδικό της μέλημα είναι οι προσλήψεις συμβούλων, οι εργολαβίες, οι απ’ ευθείας αναθέσεις, τα μεταπτυχιακά τους κ.ά.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας (2022) που δημοσιεύθηκαν είναι τουλάχιστον τραγικά. Μεγάλη πτώση κερδών(-85%), μείωση κύκλου εργασιών, αύξηση λειτουργικού κόστους κ.ά.

Οι «άριστοι» τελικά δεν αρίστευσαν! Έπεσαν κάτω από την βάση!

Ρωτάμε την Διοίκηση και απαιτούμε απαντήσεις:

  • Πόσα χρήματα συνολικά έχουν δοθεί σε «αχρείαστους» συμβούλους με μηδενικό έργο, σύμφωνα και με τα οικονομικά αποτελέσματα;
  • Πόσα χρήματα συνολικά και γιατί έχουν δοθεί με απευθείας αναθέσεις;
  • Σε ποια μέλη της Διοίκησης και πόσα χρήματα έχει πληρώσει η Εταιρεία για την απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Αναμένουμε απαντήσεις και θα επανέρθουμε!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος ΣκόνδραςΔημήτριος Κυρίτσης

 

Υ.Γ. Ευτυχώς που η «άριστη» Διοίκηση μείωσε την χιλιομετρική αποζημίωση των συναδέλφων κατά 2 λεπτά/χλμ. και έτσι θα επανέρθει στη κερδοφορία!!!

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ