ΑΚΕ: Επιστολή-απάντηση για παρακράτηση ποσού από τους εργαζόμενους για παροχή βοήθειας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 7-4-2020

Προς: Προεδρείο ΔΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέμα: Παρακράτηση ποσού από τους εργαζόμενους για παροχή βοήθειας για την κρίση της πανδημίας

Σε απάντηση της πρότασής σας για παρακράτηση ποσού ύψους 5€, από όλους τους εργαζόμενους της Εταιρείας, θα θέλαμε να αντιπαρέλθουμε με αντιπρόταση αλλά και κάποιες παρατηρήσεις.

Σαφώς επιβάλλεται όλοι μας ανεξαιρέτως σαν εργαζόμενοι και σαν πολίτες να συνεισφέρουμε τα μέγιστα για την καταπολέμηση της κρίσης που βιώνουμε. Μια πρόταση όμως που επί της ουσίας ζητάει ελεημοσύνη από τους εργαζόμενους για να την καπηλευτεί το Προεδρείο της ΟΜΕ σαν δήθεν καλή πράξη, μόνο κατάπτυστη μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι εργαζόμενοι ήδη συνεισφέρουν τα μέγιστα με την καθημερινή εργασία και προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς φυσικά να έχουν ζητήσει αντάλλαγμα για αυτό.

Το Προεδρείο της ΟΜΕ όφειλε να έχει λάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των συναδέλφων πολύ καιρό τώρα. Επιπλέον αν θέλει να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, ας καταθέσει πρώτα όλα τα χρήματα που λαμβάνει μηνιαίως για έξοδα μετακίνησης και κινητά τηλέφωνα, μαζί με όλα τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ. Το συγκεκριμένο ποσό προτείνουμε να δοθεί για την κρίση που βιώνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης. Αν κριθεί απαραίτητο για επιπλέον ενίσχυση, η ΟΜΕ μπορεί να συνεισφέρει και από τα αποθεματικά της, που προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων.

Είναι λυπηρό η πλήρως απούσα ΟΜΕ, να εμφανίζεται με τέτοιο προχειρότητα και μια πρόταση της πλάκας, τη στιγμή που δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προστατεύσει τους εργαζόμενους εν μέσω της πανδημίας. Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και ωριμότητα.

Η παρούσα να συμπεριληφθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης της ΟΜΕ 7-4-2020.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΕ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

ΡΕΤΟΥΝΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΚΙΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΙΝΙΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΡΙΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here