Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Όχι στην υποβάθμιση του Υγειονομικού με μεταφορά σε «απομακρυσμένη» περιοχή” – Επιστολή Διαμαρτυρίας του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

0
788

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 06.11.2023

Όχι στην υποβάθμιση του Υγειονομικού
με μεταφορά σε «απομακρυσμένη» περιοχή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, παρά την εξαρχής έντονη αντίθεσή μας στην προοπτική μεταφοράς του υγειονομικού μας σε κτίριο στην περιοχή των Πατησίων, μαζί με πλήθος άλλων Υπηρεσιακών μονάδων της ΕΥΔΑΠ, φέρεται να επιμένει σε αυτήν την επιλογή, θέτοντας το θέμα στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, την προσεχή Τετάρτη 08-11-2023.

Το υγειονομικό είναι η μία εκ των δύο σημαντικών και εμβληματικών μας κατακτήσεων, που διασώθηκαν από τη μνημονιακή λαίλαπα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το απαξιώσουμε τώρα μέσω επιλογών μνημονιακής λογικής. Την ανικανότητα της διοίκησης να επιλύσει το κτιριακό θέμα του υγειονομικού σε εποχές φθηνών λύσεων στο κέντρο δε θα υποστούν, για τις επόμενες δεκαετίες, οι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, στο όνομα του υψηλού κόστους των κτιρίων στο κέντρο.

Απαιτούμε μόνιμη και αναβαθμισμένη επιλογή κτιρίου, μόνο για το υγειονομικό, στο κέντρο της πόλης, ώστε να υπάρχει πρόσβαση, από παντού, με μια συγκοινωνία. Κτίριο που να στηρίζει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους μας.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του υγειονομικού μας προσωπικού, που καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 07-11-2023, στις 08:00 π.μ. στην Αθηνάς, στο κτίριο του υγειονομικού.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και τους συνταξιούχους να βρίσκονται την Τρίτη το πρωί εκεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             Κορλός Ηλίας                                    Λυμπέρης Κων/νος

 

Συνημμένη η επιστολή του υγειονομικού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.


 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
  • ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ
  • ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΤΤΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07/11/2023 ΣΤΙΣ 8.00 π.μ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ