Σύλλογος Προσωπικού: Ανακοίνωση για Ξένες Γλώσσες και κορονοϊό

Ανακοίνωση 10/3/2020

Συνάδελφοι

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγουμένη ανακοίνωση το Σωματείο μας προχωράει στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχει πάρει προκειμένου να επιστρέψουν οι μισθοί και τα επιδόματα μας στα επίπεδα που ήταν πριν την εφαρμογή των περικοπών του ν.4024/11, που για μας δεν είναι “περασμένα ξεχασμένα”.

Στο πλαίσιο αυτό το Σωματείο μας προσέφυγε την περασμένη εβδομάδα (στις 3/3/2020) σε συνέχεια των ενεργειών του στο υπουργείο εργασίας καλώντας την ΕΥΔΑΠ σε τριμερή για το ζήτημα της επιστροφής των ξένων γλωσσών που αφορά όλους τους συναδέλφους και τα τέκνα τους και με την μη επιστροφή στο πρότερο καθεστώς από την διοίκηση παραβιάζονται οι συλλογικές συμβάσεις.

Η διοίκηση του σωματείου μεθοδικά και διεκδικητικά χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια προχωράει όλα τα ζητήματα προς όφελος των μελών του σωματείου και έτσι θα συνεχίσει.

Συνάδελφοι

Ήδη έχει προκύψει μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους συναδέλφους μας σε σχέση με την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η ΕΥΔΑΠ σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις των φορέων παράγει το αγαθό που χρησιμοποιείτε ως ένα από τα μέσα άμυνας για την ατομική καθαριότητα άρα και υγιεινή των πολιτών την Αθήνας.

Για να συνεχίσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα όμως την παροχή του η ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να έχει τους εργαζόμενούς της υγιείς και ετοιμοπόλεμους. Ενημερωθήκαμε πως η ΕΥΑΕ αλλα και η ΕΣΥΠΠ ως συμβουλευτικά όργανα έχουν κάνει τις προτάσεις τους στην Διοίκηση, εμείς όμως ως Σύλλογος δεν θεωρούμε ότι είναι αρκετό και η διοίκηση θα πρέπει να λάβει άμεσα επιπλέον μέτρα κυρίως για τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το Κοινό (Περιφερειακά), αλλά και για τους εργαζόμενους που εργάζονται στην Καταμέτρηση, στα τεχνικά τμήματα της Ύδρευσης και της Αποχέτευσης.

Ειδική μέριμνα επίσης θα πρέπει να υπάρξει για το υγειονομικό μας, για τους Γιατρούς, τους ασθενείς και τους υπαλλήλους που ως εκ της φύσεως της εργασίας εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο, θα πρέπει ιδιαίτερα να υπάρξει μέριμνα για τους συνταξιούχους μας που εντάσσονται ως εκ της φύσης του ιού στις ευπαθείς ομάδες.

Στο πρόσφατο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου μας με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου έβαλε ως θέμα να συζητηθεί και να παρθούν αποφάσεις το ζήτημα της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά το προεδρείο της ΟΜΕ μας παρέπεμψε στις ΕΥΑΕ & ΕΣΥΠΠ.

Εμείς βάλαμε άμεσα ΔΣ του Συλλόγου για την Πέμπτη 12/3 όπου θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις.

Προτείνουμε:

  • Τακτική απολύμανση των χώρων που στεγάζονται οι παραπάνω υπηρεσίες.
  • Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας – υγειονομικού υλικού (όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κλπ.) σε σταθερή βάση.
  • Την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων των υπηρεσιών που υποδέχονται κοινό, όπως γραφεία με γκισέ και διαχωριστικά.
  • Ρύθμιση πλαισίου χορήγησης ειδικών αδειών (με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση χωρίς να προσμετρώνται σε κανονικές άδειες και οφειλόμενα ρεπό) είτε για εργαζόμενους που θα προσβληθούν είτε για να φροντίσουν τα παιδιά τους που τυχόν θα ασθενήσουν.
  • Απαιτούμε άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Ελέγχους των εργαζομένων από τους γιατρούς εργασίας και καταλληλότητας των χώρων από τους τεχνικούς ασφαλείας
  • Αν απαιτηθεί (ύπαρξη κρούσματος-κρουσμάτων) διακοπή λειτουργίας μονάδων

Πέρα από τα παραπάνω το σωματείο μας παρακολουθεί και θα τοποθετηθεί έγκαιρα για το νέο σχέδιο νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων- συγκεντρώσεων που εν μέσω υγειονομικών και άλλων κινδύνων έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων νόμων. Η διαρροή πληροφοριών μέσω του Τύπου για υπό κατάθεση νομοσχέδια αποτελεί πάγια τακτική όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων.

Το σωματείο μας δεν θα μείνει άπραγο και δεν θα σιωπήσει σε οποιονδήποτε περιορισμό των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν.

ΥΓ. Μετά από τη συνάντηση της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ (στην οποία μετέχουν και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας) με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της πρότασης “βελτιστοποίησης” που προτείνεται με πλάνο πενταετίας. Περιμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας το σύνολο των πληροφοριών για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Δηλώνουμε αρχικά πως οποιαδήποτε μεταβολή του Κανονισμού Προσωπικού προς το χειρότερο, καθώς και κάθε παρέμβαση που θα περιορίζει μισθούς, επιδόματα, παροχές και εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί είναι κόκκινη γραμμή για το σωματείο μας και θα αντιδράσουμε ανάλογα και υπεύθυνα εάν και εφόσον επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here