ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Αθήνα, 10.3.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Μέρα με τη μέρα τα κρούσματα από τον κορονοϊό αυξάνονται και ανακοινώνονται συνεχώς νέα μέτρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί στη χώρα μας και εντός των επομένων εβδομάδων οι ειδικοί αναμένουν πιθανή έξαρση της επιδημίας. Η ανησυχία μεταξύ των συναδέλφων είναι έκδηλη αλλά και η ανασφάλεια ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης του προσωπικού. Μέσα στην γενικότερη αυτή αναστάτωση αναμένουμε έμπρακτα τις δράσεις της διοίκησης.

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και ειδικότερα αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή της εταιρίας δηλαδή τους ανθρώπους των περιφερειακών κέντρων, της αποχέτευσης, του υγειονομικού κτλ. το μόνο που έχει έρθει είναι ένα αντισηπτικό!
Αλήθεια μπορεί ένα αντισηπτικό και η απόλυτη σιωπή της διοίκησης να αποτελεί το μόνο μέσο προστασίας τους;

Κύριοι της διοίκησης κρίνετε τα παραπάνω μέτρα επαρκή ή θα έπρεπε ήδη να προστατεύονται οι εργαζόμενοι μέσα από τη έγκαιρη πρόβλεψη, το σωστό σχεδιασμό και οργάνωση και την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων;

Καλείται η διοίκηση έστω και την τελευταία στιγμή να επιταχύνει τις διαδικασίες και να πάρει μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας ακόμα και με διακοπή των εργασιών που κρίνονται επικίνδυνες για έκθεση στον ιό.

Ο Εκπρόσωπος μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης, επισήμανε τα παραπάνω ήδη από τη συνεδρίαση της 04.03.2020 και έθεσε την αναγκαιότητα να παρθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here