Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ανακοίνωση για το Συνέδριο της ΟΜΕ, το Πολιτιστικό και την Cosmote Value

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

4.6.2019

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι
Η εμπειρία του 37ου  συνεδρίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των συνέδρων των προοδευτικών δυνάμεων σαν το συνέδριο του τραμπουκισμού και της γελοιότητας με αποτέλεσμα το χάος και φυσικά τη σκόπιμη στέρηση του δημοκρατικού δικαιώματος των συνέδρων που ήθελαν να τοποθετηθούν.
Από την αρχή του συνεδρίου, Σύνεδροι συνδικαλιστές της ΑΚΕ και της ΕΣΚ με προσχηματικές και προφασικές ενστάσεις επί διαδικασιών και μπλοκάροντας διαδικασίες που οι ίδιοι εφάρμοζαν κατά γράμμα επί σειρά ετών δημιουργούσαν συνεχώς σκόπιμες καθυστερήσεις και αναστάτωση.
Οι ίδιοι σύνεδροι, γνωστοί παράγοντες του συνδικαλιστικού χώρου και ταυτόχρονα στελέχη διοίκησης, επέμεναν να παίρνουν συνεχώς το λόγο εμφανώς και μόνο για να μην προχωρούν οι διαδικασίες.
Οι ίδιοι γνωστοί σύνεδροι – στελέχη αφού εμπόδιζαν τους ομιλητές των άλλων παρατάξεων, να ολοκληρώσουν τις τοποθετήσεις τους με επαναλαμβανόμενες διακοπές έφθασαν στο σημείο να εξευτελίσουν τη μέγιστη δημοκρατική διαδικασία των εργαζομένων κουνώντας εσώρουχα για σημαίες!
Αυτή η τακτική των ΑΚΕ – ΕΣΚ, που πρωτίστως εξευτελίζει τους ίδιους, είχε σαν συνέπεια να μη συζητηθούν στο συνέδριο τα μέγιστα θέματα των προσλήψεων, της τιμής του ακατέργαστου νερού, κάρτες ελέγχου προσωπικού, ΜΑΠ, ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι, υγειονομικό κλπ.

Συνάδελφοι τους αφήνουμε στην κρίση σας!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Οι πρακτικές αυτές, επίκαιρες τελευταία και σε άλλες διαδικασίες όπως στο Δ.Σ. της ΟΜΕ, όπως και σε ΔΣ Συλλόγων κτλ. όπως και η έκδοση υβριστικών ανακοινώσεων έναντι συναδέλφων δε μας ξενίζουν καθόλου, αυτό το οποίο όμως μας εντυπωσιάζει είναι η απόλυτη εναρμόνιση και σύμπλευση της ΑΚΕ με την ΕΣΚ. 

Η σύμπλευση αυτή και συνεργασία δεν είναι κάτι καινούργιο.

Παρατηρείται κατά κόρον αλληλοϋποστήριξη και συνεργασία και στους συλλόγους όπως στην εκλογή του υποψηφίου προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου από την παράταξη της ΑΚΕ με τη ψήφο της ΕΣΚ.

Αποτελέσματα των παραπάνω είναι:

  1. H συνεργασία με συγκεκριμένη εταιρεία διανομής ταινιών  κινηματογράφου, αξίας 150.000 ευρώ περίπου.
  2. Η συμφωνία για την προμήθεια του μπαρ του κινηματογράφου πάλι από συγκεκριμένη εταιρία, αξίας 20.000 ευρώ περίπου.

Γιατί οι παραπάνω συνεργασίες επιλέχθηκαν χωρίς την επιβεβλημένη έρευνα αγοράς και την εξέταση εναλλακτικών προσφορών από άλλους προμηθευτές όπως είχε προτείνει η Συμμαχία και οι υπόλοιπες παρατάξεις;

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. Είναι αλήθεια ότι, παρότι η Γενική Διευθύντρια Πελατών συνέταξε τη διακήρυξη για τη σύμβαση που οδήγησε στο φιάσκο με την Cosmote value, σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τώρα προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες που απορρέουν από τη σύμβαση αυτή δρομολογώντας την υπογραφή της από άλλη  Γενική Διεύθυνση;

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ