Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία: Αίτημα για έκτακτο Δ.Σ της ΟΜΕ για την αποτροπή της εφαρμογής της κάρτας ελέγχου

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ

Αθήνα: 1.7.2024

Προς: Προεδρείο Δ.Σ. ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Θέμα : Απόφαση για την αποτροπή της εφαρμογής της κάρτας ελέγχου.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην εγκύκλιο Α.Π. 37271/21.6.2024 του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας προβλέπεται η εξαίρεση πολλών ειδικοτήτων εργαζομένων και εταιρειών από την χρήση της.

Εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία αντίδραση από μέρους σας παρά μόνο γενικόλογες και αόριστες ανακοινώσεις που δεν έχουν σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το επικείμενο μέτρο, αλλά μάλλον εξυπηρετούν μέσα από την αοριστία τους τη διοίκηση να εφαρμόσει το μέτρο καθολικά και χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις. Ωστόσο ενώ είναι γενικότερα γνωστό εδώ και κάτι μήνες ότι η «αδερφή» εταιρία ΕΥΑΘ εξαιρέθηκε από την εφαρμογή δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί αυτό δεν ισχύει και για την ΕΥΔΑΠ και στην τελική τι δηλώνεται με αυτό. Μήπως η αδιαφορία και ολιγωρία σας να κάνετε έγκαιρα τις απαραίτητες ενέργειές;

Επίσης ενώ είναι γνωστό ότι συγκεκριμένες ειδικότητες εξαιρούνται από την εφαρμογή της κάρτας (π.χ. οδηγοί κ.α. ) μέχρι σήμερα που επίσημα ξεκινάει η εφαρμογή της, δεν έχουμε καμία σαφή ενημέρωση επί αυτού αλλά η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού προχωρά στην υλοποίηση του και τίθεται το ερώτημα σχετικά με το ποιες ενέργειες έχετε πραγματοποιήσει.

Για τους ανωτέρω λόγους σας καλούμε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού με θέμα την εξαγγελία κινητοποιήσεων για την αποτροπή της εφαρμογής της στην εταιρεία μας καθώς διαφαίνεται η άρνηση σας να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αντίδραση και μάλιστα, ακόμα και για την αποτροπή της χρήσης των καμερών χρησιμοποιήσατε τις πρωτοβουλίες του Επιστημονικού Συλλόγου και του Σωματείου Αποχέτευσης.

Με αγωνιστικότητα

  • Ηλίας Κορλός, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
  • Γιώργος Ραντίτσας, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
  • Μαίρη Λιάπη, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
  • Νίκος Βασιλειάδης, Μέλος Δ.Σ. ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ,
  • Βάιος Γιάννουσας, , Μέλος Δ.Σ. ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
  • Κώστας Μαρινάκης, Μέλος Δ.Σ. ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
  • Δημήτρης Καραγκούνης, Μέλος Δ.Σ. ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ