Γ. Αλεξανδράκης: “Επικροτώ την πρωτοβουλία της ΟΜΕ για την συμβολική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών”

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ
Αλεξανδράκης Γιώργος

Αθήνα, 13.4.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη προσωπικές επιδιώξεις, αντιπαραθέσεις και μικροπρέπειες και να δείξουμε αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και την κοινωνία που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Στο πλαίσιο αυτό επικροτώ την πρωτοβουλία της ΟΜΕ για την συμβολική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών που η κυβερνητική πολιτική τους έχει αφήσει χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και περίθαλψης για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Ευτυχώς μέχρι στιγμής οι καταστάσεις ευνοήσαν την κυβερνητική αδυναμία και αποφύγαμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που βλέπουμε σε γειτονικές μας χώρες. Η ελληνική κοινωνία πλήττεται και η οικογένεια της ΕΥΔΑΠ δεν είναι ανέγγιχτη από αυτό που συμβαίνει δίπλα μας. Πολλές οικογένειές αντιμετωπίζουν ήδη τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης. Για το λόγο αυτό η κεκτημένη από τις ΕΣΣΕ χορήγηση των διατακτικών σίτισης ευνοεί τη συγκυρία αλλά δεν μπορεί να λαμβάνεται ως νέα παροχή.

Όπως είναι ευρέως γνωστό στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ και με την ψήφο μου αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η καταβολή των διατακτικών σίτισης με κάρτα, αίτημα για το οποίο σε συνεργασία με την ΟΜΕ είχαμε προετοιμάσει το έδαφος την περίοδο έγκρισης του προυπολογισμού.

Υπενθυμίζω στους συναδέλφους ότι στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, όπου πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου αντιτάχθηκαν στην έγκρισή του, λόγω των παροχών που προβλέπει η ΕΣΣΕ (αυξήσεις στους μισθούς, διατακτικές σίτισης, ξένες γλώσσες κ.α.) υπερψήφισα τον προϋπολογισμό.

Για πρώτη φορά στην ΕΥΔΑΠ παρατηρείται η διοίκηση, το υπερταμείο και η κυβέρνηση να διευκολύνονται από παρατάξεις και πρόσωπα, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα οποία στο όνομα επικαλούμενων διεκδικήσεων μποϋκοτάρουν κάθε προσπάθεια διατήρησης και κατάκτησης οποιασδήποτε παροχής γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Τέλος, εύχομαι σε όλους το Αναστάσιμο Φως να μας βοηθήσει να βγούμε δυνατοί και αλώβητοι και από αυτή τη δυσκολία.

Καλή Ανάσταση !!!

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here