Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΤΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΥΔΑΠ (1542)εργασία (1267)ιδιωτικοποίηση (1193)νερό (882)ΣΕΚΕΣ (842)δημόσιο (758)κοινωνία (732)πολιτική (655)ΕΥΑΘ (631)κινητοποιήσεις (589)μετοχή (538)ανακοινώσεις (535)Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (460)Υπερταμείο (429)ΣΥΡΙΖΑ (422)περιβάλλον (408)κινήματα (385)κοινωνική (385)απεργία (385)αλληλεγγύη (350)ΔΑΚΕ (348)ΤΑΙΠΕΔ (333)ΣτΕ (321)προσλήψεις (319)εκδηλώσεις (317)Σύλλογος Προσωπικού (308)ενέργεια (303)Βουλή (278)ΔΕΗ (266)Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (264)απολύσεις (264)ανεργία (262)Συλλογική Σύμβαση (251)ΠΑΣΚΕ (242)ΔΕΚΟ (239)έργα (236)αρχαιρεσίες (231)ΙΚΑ (226)Αποχέτευση (209)συνδικάτα (197)μνημόνιο (197)Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (196)Ιστορία (196)ΓΣΕΕ (192)Συμμαχία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (182)ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ (171)δίκτυα (168)Σύλλογος Μηχανικών (164)γάλα (157)ΠΑΜΕ (154)ΔΣ ΕΥΔΑΠ (148)SUEZ (144)ΔΕΥΑ (141)ΣΔΙΤ (140)δημοψήφισμα (138)Πρώτη σελίδα (138)ΗΠΑ (136)μισθοί (135)αντίσταση (133)φτώχεια (132)υδρονομείς (132)Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού (131)Σωματείο Αποχέτευσης (130)Σύνταγμα (127)χρέος (126)Κόσμος (121)κορονοϊός (118)Υγεία (118)συνέλευση (118)εργολάβοι (118)Γενική Συνέλευση (115)Οικονομία (115)τράπεζες (115)τιμολόγιο (114)ΚΕΛ (113)ΕΚΑ (111)οφειλές (111)δικαιοσύνη (108)ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ (108)τιμολόγηση (108)συλλογικότητες (105)ΔΝΤ (104)συνέντευξη (101)SaveGreekWater (101)Αγγελάκης (101)διακοπές υδροδότησης (96)Μπενίσης (96)θέατρο (92)βίντεο (92)λειψυδρία (91)εκπαίδευση (88)φορολογία (88)ΑΔΕΔΥ (88)Ασφαλιστικό (84)λύματα (83)Οργανόγραμμα (82)μέρισμα (82)Ευρωπαϊκή Ένωση (81)τοποθετήσεις (81)ΕΛΤΑ (81)

Μηνιαίο Αρχείο: Ιούλιος, 2024

6ήμερη εργασία στην ΕΥΔΑΠ

Σύμφωνα με επιστολή εργαζομένων, στην εταιρεία το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο του 2023, δηλαδή μήνες πριν καταστεί νόμιμη με τον εργασιακό νόμο Γεωργιάδη ● Αναφορά προς το υπουργείο Εργασίας απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σύλλογος Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: “Φωνές απόγνωσης των εργαζόμενων στα Εξωτερικά Αντλιοστάσια, λόγω της έλλειψης προσωπικού”

Θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας σαν Σύλλογος με τις φωνές απόγνωσης των εργαζόμενων στα Εξωτερικά Αντλιοστάσια της Εταιρείας, που λόγω της έλλειψης προσωπικού, απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες, καλούνται να εργαστούν καθημερινά σε 12ωρη βάση, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει από την πλευρά των υπευθύνων (Διευθυντών και Διοίκησης) η παραμικρή κίνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις εταιρείες του Υπερταμείου (ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ κ.α.)

Με ένα νόμο και ένα άρθρο χωμένο σε ένα καλοκαιρινό νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για το Υπερταμείο καταστρατηγείται ακόμα ένα δικαίωμα των εργαζομένωνΤις συλλογικές συμβάσεις των πρώην ΔΕΚΟ καταργεί με ένα νόμο και ένα άρθρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρόβλεψη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το Υπερταμείο που εισήχθη στη Βουλή και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα,

Σύλλογος Προσωπικού: Ανακοίνωση για Λειψυδρία – Τήρηση Όρων ΣΣΕ – Εργασιακά Ζητήματα

Θα περίμενε κανείς πως μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού θα υπάρχει η ανάλογη διάθεση διακοπών και η θερινή χαλαρότητα και για τους διοικούντες την ΕΥΔΑΠ, όμως αυτοί φαίνεται πως έχουν κάνει άλλα σχέδια.Το σωματείο μας βρισκόμενο σε ετοιμότητα και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αφού έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς τη διοίκηση, συνεδρίασε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, εντόπισε ζητήματα και πήρε μια σειρά από αποφάσεις  τις οποίες γνωστοποιούμε και στους εργαζόμενους.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Ένοχη σιωπή”

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σιωπή της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ απέναντι στην κατάργηση κατακτήσεων ετών των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Προφανώς είναι συνειδητή επιλογή της πλειοψηφίας στην ομοσπονδία των παρατάξεων ΕΑΚΕ (ΝΔ, Νίκη, Φωνή Λογικής, Σπαρτιάτες κ.α) και ΕΣΚ – ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) να σημάνουν καλοκαιρινό σιωπητήριο για να δοθεί η δυνατότητα στη διοίκηση να εφαρμόσει τα αντεργατικά μέτρα που όπως διαπιστώνεται συμφωνήθηκαν στα κρυφά κατά την διαπραγμάτευση μιας συλλογικής σύμβασης κατώτερης των περιστάσεων.

ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ: “Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και η διέξοδος από τον εφιάλτη της λειψυδρίας”

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας που τις τελευταίες μέρες αγγίζει όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας, ακόμα και μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική, φέρνει ξανά στην επιφάνεια την ανάγκη της μάχης του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να κατοχυρωθεί το νερό ως κοινωνικό αγαθό, κόντρα στη στρατηγική της εμπορευματοποίησης.

ΑΣΕΠ: Διορίζονται επιλαχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην ΕΥΔΑΠ

Στην πρόσληψη επιλαχόντων σε μόνιμες θέσεις της ΕΥΔΑΠ και του υπουργείου Παιδείας προχωρά το ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλύψει κενές θέσεις υποψηφίων που δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους.

“Εφιαλτικό σενάριο ξηρασίας για την Αθήνα” του Δημήτρη Ζαρρή, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – M.Sc. Υδρολογίας

Το εφιαλτικό σενάριο της ξηρασίας «χτυπά» πλέον την πόρτα της Αθήνας, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος για την επάρκεια υδροδότησης του Λεκανοπεδίου.Οι πιθανότητες  μάλιστα αυξάνουν αν συνεχιστεί με αντίστοιχη ένταση και διάρκεια το φαινόμενο της μείωση των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, που τα δύο τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε ιστορικά χαμηλά τις διαθέσιμες ποσότητες νερού που υπάρχουν στους ταμιευτήρες του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, δηλαδή του Εύηνου, του Μόρνου, της Υλίκης και του Μαραθώνα.

Επιστολή διαμαρτυρίας Εργατοτεχνιτών προς τη Διοίκηση για την «αναδρομική» και υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου Ν. 5053/2023 για την 6ημερη εργασία

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμενα διαμαρτυρηθούμε για την «αναδρομική» εφαρμογή από το Νοέμβριο του 2023, του νόμου Ν. 5053/2023 της 26/9/2023, αναφορικά με την 6ημερη εργασία, ενώ ως ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νόμου είχε οριστεί η 1ηΙουλίου 2024.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί το νερό ως όπλο εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας

Με τις φονικές επιθέσεις να συνεχίζονται αμείωτες και τις διαπραγματεύσεις να βαλτώνουν, μια νέα έκθεση της οργάνωσης Oxfam αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί συστηματικά το νερό ως όπλο κατά των άμαχων Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές και το διεθνές δίκαιο.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διώχνει τα παιδιά της…

Ανάλυση του Ινστιτούτου ΕΝΑ δείχνει ότι το brain drain εξακολουθεί και μετά το τέλος των Μνημονίων ● 1.079.992 άνθρωποι από τον ενεργό πληθυσμό εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο 2010-2022 ● Υψηλότερος ο ρυθμός φυγής στην ενδιάμεση παραγωγική ηλικία των 25-44 ετών ● Το μέσο ποσοστό μετανάστευσης των νέων ηλικίας 15-24 ετών αυξήθηκε την περίοδο 2019-2022 σε σχέση με τη μνημονιακή περίοδο 2008-2018, από 1,58% σε 1,64%

Σύλλογος Μηχανικών: Ανακοίνωση για Αποθέματα Νερού, Γενικό εκτός ΕΥΔΑΠ, τοποθετήσεις στελεχών, κάρτες

Σας ενημερώνουμε ότι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών αποφάσισε ένα σύνολο δράσεων, με πρώτη την πραγματοποίηση συνάντησης με την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Εταιρείας στους τομείς της υδροληψίας, της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων στην Αν. Αττική. Είναι επίσης κρίσιμοι για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την τήρηση της ιεραρχίας και της αξιοκρατίας, την ανάδειξη του ρόλου του Μηχανικού αλλά και για την προστασία και την ανάπτυξη της Εταιρείας.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ: “Ο καύσωνας έφερε αλεπούδες της ερήμου στην Θεσσαλονίκη!”

Μέρες παρατεταμένου καύσωνα και θα περίμενε κάποιος να μην κινείται τίποτε στην Θεσσαλονίκη. Και όμως, στους 40 βαθμούς κελσίου, όταν η ζωή στη Θεσσαλονίκη ξεραίνεται, κάποιοι βρίσκουν το κουράγιο να κυκλοφορούν και μάλιστα άνετα, όπως οι αλεπούδες της ερήμου. Ο λόγος για την Veolia, την μεγαλύτερη πολυεθνική του κόσμου, αυτή που πριν δύο χρόνια εξαγόρασε την SUEZ, την εταιρεία που ήθελε να εξαγοράσει την ΕΥΑΘ. 

Σωματείο Αποχέτευσης: “Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Αποχέτευσης για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους “

Το προεδρείο του Σωματείου μας συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Αποχέτευσης κ. Κων/νο Βουγιουκλάκη στο πλαίσιο των δράσεων μας για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και θέσαμε τα κάτωθι θέματα:

ΕΥΔΑΠ: Ποια εναλλακτικά μέτρα εξετάζει για τη λειψυδρία στην Αθήνα – Οι επενδύσεις, η ΕΤΕπ, τα τιμολόγια

Σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και το ΥΠΕΝ με στόχο την αντιμετώπιση μιας πιθανής λειψυδρίας, ως απόρροια των κλιματικών κινδύνων, βρίσκεται η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια υδροδότησης της Αθήνας (αλλά και περιοχών εκτός Λεκανοπεδίου, εφόσον χρειαστεί και ζητηθεί) για τα επόμενα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά είναι η ένταξη νέων ταμιευτήρων στο υδροδοτικό σύστημα, ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα με ανακυκλωμένο νερό από τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων και η αφαλάτωση. Το εκτιμώμενο κόστος για τα παραπάνω εναλλακτικά σενάρια εκτιμάται από 500 έως 750 εκατ. ευρώ. Πάντως, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεν ανησυχεί για κάποιο έντονο πρόβλημα επάρκειας νερού προσεχώς (με ορίζοντα 3-5 έτη), πλην όμως, σπεύδει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα.

Γρ. Τύπου ΣΕΚΕΣ: “Μόνο η στήριξη στην ενωμένη αντίσταση των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα”

Τα στελέχη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) με τις ανακοινώσεις τους, ως «ΟΜΕ» και εσχάτως ως ΕΑΚΕ, επιδεικνύουν ένα ανεξήγητο άγχος. Θέλουν το ΣΕΚΕΣ να αναγνωρίσει το πόσο καλή είναι η Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν. Εφόσον θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι, προς τι τα.. γαλλικά; Μαθηματικά χρειάζονται.

Thames Water: Υπό ειδικό καθεστώς η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης του Λονδίνου

Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές έκαναν την Πέμπτη το άνευ προηγουμένου βήμα να θέσουν την εταιρεία που υδροδοτεί το Λονδίνο και περιοχές της νότιας Αγγλίας, Thames Water, υπό ειδικό καθεστώς, καθώς αναζητά νέα χρηματοδότηση από επενδυτές για να μπορέσει να διασωθεί.

Ένωση Υπαλλήλων: “Υπέρ-Γενικός που τα κάνει όλα και συμφέρει…”

Ο Σύλλογος « Ένωσις Υπαλλήλων Ε.ΥΔ.Α.Π.» εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του και καταγγέλλει την πρόθεση της διοίκησης να στελεχώσει τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας με προκήρυξη από την ελεύθερη αγορά εργασίας χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν.

ΕΑΚΕ: “Ατουταλέρ… Συμμαχία-ΣΕΚΕΣ”

Οι αμετανόητες συνιστώσες «ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΣΕΚΕΣ» της «ψευδοαριστεράς» που αρχίζει να διαλύεται (Κασσελάκης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Βαρουφάκης κ.ά.) συνεχίζουν – προφανώς σε πλήρη σύγχυση – να πείσουν με ψέματα τους εαυτούς τους μόνο, ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από την Συλλογική Σύμβαση!

ΣΕΚΕΣ: Κάρτες «παρακολούθησης» των εργαζομένων ή νέο μοντέλο οργάνωσης του εργασιακού χρόνου;

Με το πρόσχημα της καταγραφής των αδήλωτων υπερωριών η κυβέρνηση εφαρμόζει συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εργαζομένων (σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας). Η διοίκηση Στεργίου-Σαχίνη κινούμενη σταθερά υπό τη λογική της υπερεντατικοποίησης των εργαζομένων προωθεί την ηλεκτρονική κάρτα ελέγχου του χρόνου εργασίας.Το ΣΕΚΕΣ έχει τοποθετεί από παλιά και με σαφήνεια για το συγκεκριμένο θέμα. Με αφορμή την δηλωμένη πρόθεση της διοίκησης να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου (ηλεκτρονική κάρτα) επαναφέρει στο προσκήνιο την πρότασή του.  

Βρετανία: Το πείραμα τετραήμερης εργασίας στο Δημόσιο παρουσιάζει τεράστια οφέλη, λέει ανεξάρτητη έρευνα

Στο μεγαλύτερο πείραμα για τετραήμερη εργασία στον δημόσιο τομέα στη Βρετανία, τα αποτελέσματα παραγωγικότητας και εξοικονόμησης χρημάτων είναι πολλά υποσχόμενα.

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Ανακοίνωση για Γενικό Διευθυντή εκτός ΕΥΔΑΠ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η διοίκηση Στεργίου-Σαχίνη, παρά την έξοδο της ΕΥΔΑΠ από το υπερταμείο και την οριστική επαναφορά της στον πλήρη έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζεται να παραμένει σταθερή στην προσπάθεια έμμεσης ιδιωτικοποίησης και εφαρμογής στην ΕΥΔΑΠ του «μοντέλου ΔΕΗ». Τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (πολλές ταχύτητες και χαμηλοί μισθοί για τους πολλούς, υψηλές αποδοχές εκτός συλλογικών συμβάσεων για τα διευθυντικά στελέχη) και οι πολίτες με τα τιμολόγια ρεύματος.

ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ: Ανακοίνωση για Γενικό Διευθυντή εκτός ΕΥΔΑΠ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Καταγγέλλουμε την ξαφνική πρόθεση της Διοίκησης όπως αποτυπώθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της Εταιρείας, να στελεχώσει από την ευρύτερη αγορά εργασίας τη θέση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Εταιρείας, με αιτιολόγηση – δικαιολογία - τη Στρατηγική, τον Μετασχηματισμό και τις Επιχειρησιακές ανάγκες της Ε.ΥΔ.Α.Π.

Εξαήμερη εργασία: Απορεί ο διεθνής Τύπος με την πρωτοβουλία της Ελλάδας – «Βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση»

Ενώ η τετραήμερη εργασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ευρώπη και σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες, η Ελλάδα φαίνεται να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.Η νέα νομοθεσία, η οποία τέθηκε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα, εισήγαγε εξαήμερη εργασία για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες «με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας», όπως γράφει η Washington Post.

Ισπανία: Σε διαβούλευση ο νόμος για μείωση των ωρών εργασίας – Πώς σχολιάζεται το παράδειγμα της Ελλάδας

Στην Ισπανία βρίσκεται σε διαβούλευση ο νέος νόμος για την μείωση ωρών εργασίας από 40 εβδομαδιαίως και πενθήμερη εργασία σε 38,5 ώρες εβδομαδιαίως από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου. Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα μειωθεί στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως. Τα συνδικάτα συμφωνούν αλλά το υπουργείο Εργασίας βρίσκει αντίθετες τις εργοδοτικές οργανώσεις.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Ανικανότητα ή συνειδητή επιλογή;”

Συναδέλφισες συνάδελφοι, οι αντεργατικές δυνάμεις ΕΑΚΕ (ΝΔ, Νίκη, Φωνή Λογικής, Σπαρτιάτες κ.α.) και ΕΣΚ – ΠΑΜΕ, όπως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα «διαπραγματεύθηκαν» μια συλλογική σύμβαση κατώτερη των περιστάσεων.

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες 29-30/05/24

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 29ης και 30ης Μαΐου 2024 συγκροτήθηκε, στις 04-07-2024, σε σώμα ως εξής:ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κορλός Ηλίας, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κυρίτσης Σπύρος, ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Λυμπέρης Κώστας, ΤΑΜΙΑΣ : Καριοφύλλη Παναγιώτα, ΜΕΛΗ :Κυρίτσης Δημήτρης, Δρίβας Κώστας, Δημούδης Βαγγέλης

Συμφωνία Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – ΕΥΔΑΠ για την διαχείριση κλιματικών κινδύνων

Συμβουλευτικές υπηρεσίες θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αθηνών (ΕΥΔΑΠ) για να υποστηρίξει το δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα έχει μια πιο ανθεκτική παροχή νερού.

Μ. Αγγελάκης: Επίσκεψη στην Υλίκη

Μανώλης Μ. Αγγελάκης Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ 4 Ιουλίου 2024 Επίσκεψη στην Υλίκη Αγαπητοί συνάδελφοι,Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις της Υλίκης, εκεί όπου οι συνάδελφοι μας από το ΕΥΣ, εργάζονται καθημερινά και ακατάπαυστα, για να επισκευάσουν και να συντηρήσουν τα πλωτά αντλιοστάσια, ώστε αυτά από βδομάδα να μπορέσουν να λειτουργήσουν για την ενίσχυση του υδροδοτικού συστήματος.Με μεγάλο σεβασμό αντιμετωπίζουμε όλους τους συναδέλφους που σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, δουλεύουν επί μήνες ασταμάτητα και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να δώσουν άμεσα σε λειτουργία τα αντλιοστάσια που θα ενισχύσουν  τα υφιστάμενα αποθέματα νερού.Δυστυχώς με την κλιματική αλλαγή τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί σημαντικά...

ΣΕΚΕΣ: “Μπορεί η «καλύτερη σύμβαση που έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα» να σε κάνει υβριστή και ψεύτη;”

Τα στελέχη των, διαχρονικά, κυβερνητικών - εργοδοτικών παρατάξεων (ΕΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ), εκδίδουν ανακοινώσεις με τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας, επιδεικνύοντας το ιδιαίτερο ταλέντο τους στη μόνη ικανότητα που διαθέτουν· τις ύβρεις και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του ΣΕΚΕΣ, («οι μόνιμοι λαϊκιστές, μηδενιστές και αρνητές, που δεν ψήφισαν την Σ.Σ.Ε»).Δεν διστάζουν να καταφεύγουν σε χοντροκομμένα ψέματα (χαρακτηριστικό μιας ακροδεξιάς νοοτροπίας, που εσχάτως «πουλάει») γράφοντας ότι προσπαθούμε να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι η Σ.Σ.Ε. θα έχει μηδενικές αυξήσεις και ότι η ΟΜΕ «πούλησε» τους νέους συναδέλφους.

ΕΥΔΑΠ: Έχασε πάνω από 300 εκατ. κυβικά μέτρα λόγω διετούς ξηρασίας

Ο εφιάλτης της ανομβρίας και της έντονης ξηρασίας που στερεί από τους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ το βρόχινο νερό και τα πολύτιμα χιόνια που αποτελούν την κύρια πηγή νερού πλανάται ξανά πάνω από την Αττική.Το ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι τα υδατικά αποθέματα νερού του λεκανοπεδίου περιορίζονται σημαντικά, την ώρα που καλούνται να ανταποκριθούν σε συνθήκες αυξημένης κατανάλωσης κατά 8% από τις αρχές του έτους.

Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία: Αίτημα για έκτακτο Δ.Σ της ΟΜΕ για την αποτροπή της εφαρμογής της κάρτας ελέγχου

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην εγκύκλιο Α.Π. 37271/21.6.2024 του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας προβλέπεται η εξαίρεση πολλών ειδικοτήτων εργαζομένων και εταιρειών από την χρήση της.Εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία αντίδραση από μέρους σας παρά μόνο γενικόλογες και αόριστες ανακοινώσεις που δεν έχουν σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το επικείμενο μέτρο, αλλά μάλλον εξυπηρετούν μέσα από την αοριστία τους τη διοίκηση να εφαρμόσει το μέτρο καθολικά και χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.

ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ: Ανακοίνωση για ΣΣΕ και Μείωση αποθεμάτων νερού

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Διοίκηση και την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. ενημερώσαμε με ανακοινώσεις τους συναδέλφους μας για τις σημαντικές αυξήσεις που εξασφαλίσαμε κάθε χρόνο και για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και την οριστική θετική επίλυση της αναγνώρισης προϋπηρεσίας των νέων συναδέλφων μας

Με εγκύκλιο από το υπουργείο Εργασίας για τη Ψηφιακή Κάρτα εργασίας προβλέπεται απλήρωτη δουλειά μέχρι και 2 ώρες τη μέρα (βαφτίζεται «ευέλικτη προσέλευση») και επιπλέον άλλη μια ώρα, ως …ώρα προετοιμασίας.

Η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Αννα Στρατινάκη, με εγκύκλιό της αποδέχτηκε να εξαιρείται ο χρόνος προετοιμασίας στη βιομηχανία από τον ενεργό χρόνο εργασίας όπως καταγράφεται στην ψηφιακή κάρτα κάθε εργαζόμενου - Όλη η εγκύκλιος του Υπουργείου για την ψηφιακή κάρτα.